- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0

Nie wszyscy lubia mortadele ale niektorzy jednak tak, ja jadlam pierwszy raz po dobrych kilku latach

Skladniki;
Mortadela w wiekszym kawalku
2 jaja
1 szkl maki
1.5 szklanki wody
pieprz i sol
olej
pieczarki
ser zolty
maka
Mortadele pokroic na plastry grubosci ok 1 cm.
Make zmiksowac z woda i jajami, przyprawic sola i pieprzem. Ma powstac bardzo geste ciasto.
Pieczarki obrac, pokroic w plastry i obsmazyc. Ser zolty pokroic w plastry.
Plastry mortadeli obtoczyc w mace a nastepnie w ciescie i klasc na rozgrzany olej.
Smazyc na niewielkim ogniu. Gdy z jednej strony ciasto sie zrumieni odwrocic na druga, na wierzch nalozyc pieczarki i przykryc plastrem sera. Zdjac z patelni gdy ser sie stopi.