Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Móżdżek z jajkiem(dla smakoszy, nie dla wrażliwych!)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 947115" data-attributes="member: 90"><p>...najczęściej jednak jem jak najzwyklejszą jajecznicę:</p><p></p><p>[ATTACH=full]49808[/ATTACH]</p><p></p><p>A teraz jak jeszcze ktoś chce czytać i jest zainteresowany to podaję mój sposób przygotowania ( dzisiaj dla siebie samej robiłam z połowy porcji, cała porcja dla 2-3 osób):</p><p></p><p>0k 25 dag mózgu wieprzowego</p><p>2 jajka</p><p>masło do smażenia</p><p>sól</p><p>ew. pieprz ( ja nie daję)</p><p>ew. cebula ( jak ktoś lubi jajecznicę na cebulce, to mu posmakuje, mnie nie)</p><p></p><p> najpierw móżdżek obrać dokładnie z błonek, najlepiej pod bieżącą wodą myjąc go jednocześnie.</p><p>tak wygląda przed obraniem</p><p>[ATTACH=full]49809[/ATTACH]</p><p></p><p>tu widać jak łatwo błonkę się ściąga:</p><p>[ATTACH=full]49810[/ATTACH]</p><p></p><p>tu całość przygotowana do smażenia:</p><p>[ATTACH=full]49811[/ATTACH]</p><p></p><p>na patelni rozpuścić masło ( jak ktoś chce z cebulą, to na tym etapie podsmażyć na maśle cebulę) dodać móżdżki:</p><p>[ATTACH=full]49812[/ATTACH]</p><p></p><p>rozgniatając wszystko na papkę, energicznie mieszając smażyć aż całość zmieni kolor z różowego na taki szarawy i osiągnie dość jednolitą konsystencję:</p><p>[ATTACH=full]49813[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]49814[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 947115, member: 90"] ...najczęściej jednak jem jak najzwyklejszą jajecznicę: [ATTACH=full]49808[/ATTACH] A teraz jak jeszcze ktoś chce czytać i jest zainteresowany to podaję mój sposób przygotowania ( dzisiaj dla siebie samej robiłam z połowy porcji, cała porcja dla 2-3 osób): 0k 25 dag mózgu wieprzowego 2 jajka masło do smażenia sól ew. pieprz ( ja nie daję) ew. cebula ( jak ktoś lubi jajecznicę na cebulce, to mu posmakuje, mnie nie) najpierw móżdżek obrać dokładnie z błonek, najlepiej pod bieżącą wodą myjąc go jednocześnie. tak wygląda przed obraniem [ATTACH=full]49809[/ATTACH] tu widać jak łatwo błonkę się ściąga: [ATTACH=full]49810[/ATTACH] tu całość przygotowana do smażenia: [ATTACH=full]49811[/ATTACH] na patelni rozpuścić masło ( jak ktoś chce z cebulą, to na tym etapie podsmażyć na maśle cebulę) dodać móżdżki: [ATTACH=full]49812[/ATTACH] rozgniatając wszystko na papkę, energicznie mieszając smażyć aż całość zmieni kolor z różowego na taki szarawy i osiągnie dość jednolitą konsystencję: [ATTACH=full]49813[/ATTACH] [ATTACH=full]49814[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Móżdżek z jajkiem(dla smakoszy, nie dla wrażliwych!)*
Top
Bottom