Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
moze juz bylo niezawodny przepis na Tiramisu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aga" data-source="post: 209849" data-attributes="member: 193"><p>Dziewczyn podaje przepis na zawsze udajace sie TIRAMISU </p><p></p><p>200 gr biszkoptow kocie jezyczki(u mnie to 1 i 1/2 paczki) </p><p>500 gr sera Mascarpone (najlepszy GALBANI) </p><p>1.25 dl kawy mocnej </p><p>4 zoltka </p><p>2 bialka </p><p>100 gr cukru (nie puder i nie taki zwykly,ma byc taki cienszy,drobniejszy) </p><p>2 cl Amaretto lub Koniaku (nie koniecznie) </p><p>3 lyzki kakao do posypania ciasta </p><p></p><p>Maczamy ciastka w zimnej kawie i ukladamy w formie (ja robie w okraglej 23-24 cm tortownicy wylozonej folia aluminiowa) </p><p>4zoltka ucieramy na bialo z cukrem,do tego dodajemy Amareto i ser Mascarpone.Mieszamy wszystko dokladnie.Z 2 bialek ubijam piane na sztywno i ta piane delikatnie za pomoca lyzki laczymy z kremem (z zoltka cukru i sera).polowe kremu wykladamy na ulozone w formie biszkopty.Na krem ukladamy znowu moczone w kawie biszkopty i na nie reszte kremu.Wygladzamy wierzch ciasta i posypujemu 3 lyzkami kakao(uzywamy do tego bardzo drobniutkiego sitka) </p><p>najlepiej jest zrobic wieczorem i zjesc na drugi dzien.Oczywiscie gotowe ciasto wedruje do lodowki </p><p></p><p>Mam nadzieje ze wszystkim sie uda i zycze smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aga, post: 209849, member: 193"] Dziewczyn podaje przepis na zawsze udajace sie TIRAMISU 200 gr biszkoptow kocie jezyczki(u mnie to 1 i 1/2 paczki) 500 gr sera Mascarpone (najlepszy GALBANI) 1.25 dl kawy mocnej 4 zoltka 2 bialka 100 gr cukru (nie puder i nie taki zwykly,ma byc taki cienszy,drobniejszy) 2 cl Amaretto lub Koniaku (nie koniecznie) 3 lyzki kakao do posypania ciasta Maczamy ciastka w zimnej kawie i ukladamy w formie (ja robie w okraglej 23-24 cm tortownicy wylozonej folia aluminiowa) 4zoltka ucieramy na bialo z cukrem,do tego dodajemy Amareto i ser Mascarpone.Mieszamy wszystko dokladnie.Z 2 bialek ubijam piane na sztywno i ta piane delikatnie za pomoca lyzki laczymy z kremem (z zoltka cukru i sera).polowe kremu wykladamy na ulozone w formie biszkopty.Na krem ukladamy znowu moczone w kawie biszkopty i na nie reszte kremu.Wygladzamy wierzch ciasta i posypujemu 3 lyzkami kakao(uzywamy do tego bardzo drobniutkiego sitka) najlepiej jest zrobic wieczorem i zjesc na drugi dzien.Oczywiscie gotowe ciasto wedruje do lodowki Mam nadzieje ze wszystkim sie uda i zycze smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
moze juz bylo niezawodny przepis na Tiramisu
Top
Bottom