Składniki na 4 porcje
• 6 jajek
• 6 łyżek mąki
• 15 dkg boczku wędzonego
• 30 dkg sera mozzarella pokrojonego w plastry
• 4 łyżki posiekanego szczypioru
• 6 łyżek oliwy z oliwek
• sól
• pieprz czarny mielony
Etapy przygotowania
1. Boczek kroimy w kosteczkę i zesmażamy go na oliwie. Jajka roztrzepujemy wraz z mąką. Dodajemy do nich zesmażony boczek, sól i pieprz do smaku. Wszystko to dokładnie mieszamy i smażymy naleśniki z obydwu stron na patelni - posypując je posiekanym szczypiorkiem.
2. Gdy dany naleśnik jest już usmażony (i mamy go nadal na patelni) układamy na jego połowie ser mozzarella i składamy naleśnika na pół. Ponownie obsmażamy go z obydwu stron, aż do momentu kiedy to ser zacznie się topić. Smażymy na wolnym ogniu!!! Podobnie postępujemy z każdym następnym naleśnikiem.
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!

• 6 jajek
• 6 łyżek mąki
• 15 dkg boczku wędzonego
• 30 dkg sera mozzarella pokrojonego w plastry
• 4 łyżki posiekanego szczypioru
• 6 łyżek oliwy z oliwek
• sól
• pieprz czarny mielony
Etapy przygotowania
1. Boczek kroimy w kosteczkę i zesmażamy go na oliwie. Jajka roztrzepujemy wraz z mąką. Dodajemy do nich zesmażony boczek, sól i pieprz do smaku. Wszystko to dokładnie mieszamy i smażymy naleśniki z obydwu stron na patelni - posypując je posiekanym szczypiorkiem.
2. Gdy dany naleśnik jest już usmażony (i mamy go nadal na patelni) układamy na jego połowie ser mozzarella i składamy naleśnika na pół. Ponownie obsmażamy go z obydwu stron, aż do momentu kiedy to ser zacznie się topić. Smażymy na wolnym ogniu!!! Podobnie postępujemy z każdym następnym naleśnikiem.
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
