Mrówkowiec
25 dag margaryny
6 jaj
1,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki
0,75 szklanki maku (niemielonego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropli olejku migdałowego
sposób przygotowania
Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać po jednym jajku i po trochę mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec
dodać olejek i czysty, suchy mak, piec około godziny w 180 stopnii w keksówce.
25 dag margaryny
6 jaj
1,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki
0,75 szklanki maku (niemielonego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropli olejku migdałowego
sposób przygotowania
Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać po jednym jajku i po trochę mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec
dodać olejek i czysty, suchy mak, piec około godziny w 180 stopnii w keksówce.