Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Mrożony pie z masą maślanoorzechową i bitą śmietaną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 235115" data-attributes="member: 344"><p>Z &quot;Wielkiej Kuchni Amerykańskiej&quot;- na tortownicę a 23 cm</p><p></p><p>Crumb crust: </p><p>2 cup pokruszonych herbatników Digestive </p><p>1/4 cup brązowego cukru </p><p>8 łyżek roztopionego masła </p><p>Wszystko wymieszać, wyłożyć spód tortownicy. Piec w 180 st. przez 10 min. Ostudzić. </p><p></p><p>Masa:</p><p>1 3/4 cup kremówki</p><p>zagęstnik (ilość wg. wskazówek producenta)</p><p>opakowanie cukru wanilinowego</p><p>cukier puder- ilość wg uznania</p><p>1/3 cup dżemu truskawkowego</p><p>1 cup mleka</p><p>1/2 cup masła orzechowego</p><p>opakowanie waniliowego budyniu błyskawicznego (Creme O'le Oetkera)</p><p></p><p>Ubić kremówkę ze zagęstnikiem i cukrami. 1/2 bitej śmietany wyłożyć na spód. Ciasto mrozić przez 10 min. Na warstwie zamrożonej śmietany rozsmarować delikatnie dżem.</p><p>Ubijając masło orzechowe dodawać powoli mleko. Dodać budyń, ubić. Masę wymieszać z pozostałą bitą śmietaną. Masę wyłożyć na warstwę dżemu. Ciasto mrozić przez 4 godz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 235115, member: 344"] Z "Wielkiej Kuchni Amerykańskiej"- na tortownicę a 23 cm Crumb crust: 2 cup pokruszonych herbatników Digestive 1/4 cup brązowego cukru 8 łyżek roztopionego masła Wszystko wymieszać, wyłożyć spód tortownicy. Piec w 180 st. przez 10 min. Ostudzić. Masa: 1 3/4 cup kremówki zagęstnik (ilość wg. wskazówek producenta) opakowanie cukru wanilinowego cukier puder- ilość wg uznania 1/3 cup dżemu truskawkowego 1 cup mleka 1/2 cup masła orzechowego opakowanie waniliowego budyniu błyskawicznego (Creme O'le Oetkera) Ubić kremówkę ze zagęstnikiem i cukrami. 1/2 bitej śmietany wyłożyć na spód. Ciasto mrozić przez 10 min. Na warstwie zamrożonej śmietany rozsmarować delikatnie dżem. Ubijając masło orzechowe dodawać powoli mleko. Dodać budyń, ubić. Masę wymieszać z pozostałą bitą śmietaną. Masę wyłożyć na warstwę dżemu. Ciasto mrozić przez 4 godz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Mrożony pie z masą maślanoorzechową i bitą śmietaną
Top
Bottom