Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Mudardara, czyli danie z soczewicy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="amarulka" data-source="post: 1327182" data-attributes="member: 9359"><p>Bardzo proste danie, aczkolwiek przygotowanie go zajmuje godzine. </p><p></p><p>5 szklanek wody ja musiałam tą ilość swiększyć o mniej więcej jedną szklankę</p><p>2 szklanki soczewicy</p><p>1,25 szklanki ryżu</p><p>4 cebule (spokojnie można dać więcej)</p><p>50ml oleju kokosowego</p><p>łyżka oliwy</p><p></p><p>Do garnka nalewamy wody, dodajemy soczewicę i duzimy na małym ogniu 20-25 od zagotowania. Następnie dorzucamy ryż, sól i łyżkę oliwy. Gotujemy na małym ogniu kolejne 30 minut. 10 minut przed końcem smażymy cebulkę. Można nią okrasić ogowte danie, bądź dodac do naszej potrawy i wymieszać.</p><p></p><p>Podawać na zimno z dodatkiem jogurtu naturalnego lub greckiego.</p><p></p><p>Przepis zaczerpnięty z bloga <a href="http://www.mamaslebanesekitchen.com" target="_blank">http://www.mamaslebanesekitchen.com</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]75704[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="amarulka, post: 1327182, member: 9359"] Bardzo proste danie, aczkolwiek przygotowanie go zajmuje godzine. 5 szklanek wody ja musiałam tą ilość swiększyć o mniej więcej jedną szklankę 2 szklanki soczewicy 1,25 szklanki ryżu 4 cebule (spokojnie można dać więcej) 50ml oleju kokosowego łyżka oliwy Do garnka nalewamy wody, dodajemy soczewicę i duzimy na małym ogniu 20-25 od zagotowania. Następnie dorzucamy ryż, sól i łyżkę oliwy. Gotujemy na małym ogniu kolejne 30 minut. 10 minut przed końcem smażymy cebulkę. Można nią okrasić ogowte danie, bądź dodac do naszej potrawy i wymieszać. Podawać na zimno z dodatkiem jogurtu naturalnego lub greckiego. Przepis zaczerpnięty z bloga [URL="http://www.mamaslebanesekitchen.com"]http://www.mamaslebanesekitchen.com[/URL] [ATTACH=full]75704[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Mudardara, czyli danie z soczewicy*
Top
Bottom