przepis albo Zuzla, albo przerobiony Katarzynki, albo jakaś moja kombinacja tych obu, nie pamiętam
składniki:
1 3/4 szkl. mąki pp
3/4 szkl. mleka (do 1,5% tł.)
3/4 szkl. jogurtu naturalnego
4 łyżki kakao
4 łyżki fruktozy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wymieszać suche składniki, wlać mleko i jogurt, zmiksować. Nakładać po łyżce ciasta do foremki na muffinki, piec
Na wierzchu można ułożyć owoce, np jabłka obtoczone w odrobinie cynamonu.
Wychodzą lekko wytrawne, bardzo smaczne z kubkiem jogurtu albo maślanki do popicia.

składniki:
1 3/4 szkl. mąki pp
3/4 szkl. mleka (do 1,5% tł.)
3/4 szkl. jogurtu naturalnego
4 łyżki kakao
4 łyżki fruktozy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wymieszać suche składniki, wlać mleko i jogurt, zmiksować. Nakładać po łyżce ciasta do foremki na muffinki, piec

Na wierzchu można ułożyć owoce, np jabłka obtoczone w odrobinie cynamonu.
Wychodzą lekko wytrawne, bardzo smaczne z kubkiem jogurtu albo maślanki do popicia.