Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Muffinki ryżowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 837176" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]39841[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Muffinki ryżowe</strong></p><p></p><p>Z wczorajszego obiadu, pozostało mi ok. 3/4 torebeczko ugotowanego ryżu. Chciałam go jakoś zagospodarowac i zrobiłam muffinki</p><p></p><p><em><strong>Składniki: </strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p><p></p><p>* ugotowany ryż (1 torebeczka)</p><p>* 1 średniej wielkości ziemniak ,</p><p>* 1/2 - 3/4 łyżeczko soli,</p><p>* 1 - 2 łyżki oleju (lałam prosto z butelki),</p><p>* 2 - 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany (18%),</p><p>* 2 jajka</p><p>* 3 - 4 łyżki mąki,</p><p>* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,</p><p>* kawałek pora ( ok. 6-7 cm) - pokrojonego drobno</p><p>* zielona pietruszka,</p><p>* pieprz</p><p></p><p>Pewnie można by było dac kawałeczki papryki kolorowej i trochę sera żółtego, utartego. Ale ja nie miałam akurat tych składników w domu.</p><p></p><p>Z podanej proporcji (ryżu miałam tylko trochę mniej), wyszło mi 6 muffinek.</p><p></p><p>Piekarnik nagrzac do 180 stopni a formę muffinkową posmarowac olejem lub masłem.</p><p></p><p>Ziemniak utrzec na tarce z dużymi oczkami i odcisnąc sok. Włożyc do miski, do której dodajemy kolejno: ryż, śmietanę, jajka, mąkę z proszkiem, olej i przyprawy. Dokładnie wszystko razem wymieszac. </p><p>Do masy ryżowej dołożyc dodatki smakowe: por pokrojony drobno, usiekaną pietruszkę lub koperek lub inne.</p><p>Dołki muffinkowe napełnic po brzegi i wstawic do nagrzanego piekarnia na ok. 35 - 40 minut.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39842[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 837176, member: 4258"] [ATTACH=full]39841[/ATTACH] [B]Muffinki ryżowe[/B] Z wczorajszego obiadu, pozostało mi ok. 3/4 torebeczko ugotowanego ryżu. Chciałam go jakoś zagospodarowac i zrobiłam muffinki [I][B]Składniki: [/B][/I] * ugotowany ryż (1 torebeczka) * 1 średniej wielkości ziemniak , * 1/2 - 3/4 łyżeczko soli, * 1 - 2 łyżki oleju (lałam prosto z butelki), * 2 - 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany (18%), * 2 jajka * 3 - 4 łyżki mąki, * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, * kawałek pora ( ok. 6-7 cm) - pokrojonego drobno * zielona pietruszka, * pieprz Pewnie można by było dac kawałeczki papryki kolorowej i trochę sera żółtego, utartego. Ale ja nie miałam akurat tych składników w domu. Z podanej proporcji (ryżu miałam tylko trochę mniej), wyszło mi 6 muffinek. Piekarnik nagrzac do 180 stopni a formę muffinkową posmarowac olejem lub masłem. Ziemniak utrzec na tarce z dużymi oczkami i odcisnąc sok. Włożyc do miski, do której dodajemy kolejno: ryż, śmietanę, jajka, mąkę z proszkiem, olej i przyprawy. Dokładnie wszystko razem wymieszac. Do masy ryżowej dołożyc dodatki smakowe: por pokrojony drobno, usiekaną pietruszkę lub koperek lub inne. Dołki muffinkowe napełnic po brzegi i wstawic do nagrzanego piekarnia na ok. 35 - 40 minut. [ATTACH=full]39842[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Muffinki ryżowe
Top
Bottom