Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Węglowe dania
Muffiny z otrębów z morelami MM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 66070" data-attributes="member: 74"><p>Muffiny z otrębów z morelami wg M.Montignaca z ksiązki "Smacznie i zdrowo - oryginlne przepisy kulinarne cz. I" s. 204 </p><p></p><p></p><p>Składniki: </p><p>1 1/2 szklanki otrębów </p><p>3/4 szklanki wrzątku </p><p>duże jajo </p><p>150 g miękkiego tofu (mozna zastapić jogurtem naturalnym) </p><p>1/2 szklanki jogurtu naturalnego </p><p>łyzka oliwy z oliwek </p><p>1/2 szklanki suszonych moreli pokrojonych w małe kawałki </p><p>1 1/4 szklanki mąki pszennej pp </p><p>1/4 szklanki fruktozy </p><p>łyżeczka sody oczyszczonej </p><p>szczypta soli </p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia </p><p>1/4 łyzeczki mielonych goździków </p><p>1/2 łyzeczki mielonego cynamonu </p><p>1/2 łyzeczki mielonej gałki muszkatałowej </p><p></p><p>Wykonanie: </p><p>1. W dużej misce zalać otreby wrzątkiem. Dobrze wymieszać i odstawić do ostygnięcia </p><p>2. Zmiksować jajko, tofu, jogurt i oliwę z oliwek na masę o konsystencji puree. </p><p>3. Dodać otręby i morele </p><p>4. W misce wymieszać razem mąkę, fruktozę, sodę, proszek do pieczenia i przyprawy. Dodać do otrębów i reszty składników. Mieszać za pomocą widelca tak długo, aż wszystko stanie się wilgotne </p><p>5. Podgrzać piekarnik do temperatury 200 st. C. </p><p>6. Włozyć ciasto do 12 foremek do muffinek, albo zwykłych foremek do babeczek, uprzednio posmarowanych odrobiną oliwy z oliwek (ja mam foremki silikonowe, więc tego nie robię). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 - 20 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 66070, member: 74"] Muffiny z otrębów z morelami wg M.Montignaca z ksiązki "Smacznie i zdrowo - oryginlne przepisy kulinarne cz. I" s. 204 Składniki: 1 1/2 szklanki otrębów 3/4 szklanki wrzątku duże jajo 150 g miękkiego tofu (mozna zastapić jogurtem naturalnym) 1/2 szklanki jogurtu naturalnego łyzka oliwy z oliwek 1/2 szklanki suszonych moreli pokrojonych w małe kawałki 1 1/4 szklanki mąki pszennej pp 1/4 szklanki fruktozy łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyzeczki mielonych goździków 1/2 łyzeczki mielonego cynamonu 1/2 łyzeczki mielonej gałki muszkatałowej Wykonanie: 1. W dużej misce zalać otreby wrzątkiem. Dobrze wymieszać i odstawić do ostygnięcia 2. Zmiksować jajko, tofu, jogurt i oliwę z oliwek na masę o konsystencji puree. 3. Dodać otręby i morele 4. W misce wymieszać razem mąkę, fruktozę, sodę, proszek do pieczenia i przyprawy. Dodać do otrębów i reszty składników. Mieszać za pomocą widelca tak długo, aż wszystko stanie się wilgotne 5. Podgrzać piekarnik do temperatury 200 st. C. 6. Włozyć ciasto do 12 foremek do muffinek, albo zwykłych foremek do babeczek, uprzednio posmarowanych odrobiną oliwy z oliwek (ja mam foremki silikonowe, więc tego nie robię). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 - 20 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Węglowe dania
Muffiny z otrębów z morelami MM
Top
Bottom