Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Mujaddara
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bo66" data-source="post: 1588794" data-attributes="member: 8551"><p>Skladniki</p><p></p><p>1szkl.zielonej soczewicy</p><p>2szkl.burghol</p><p>3 lyzeczki soli</p><p>1/4 lyzeczki czarnego pieprzu</p><p>3/4 lyzeczki przyprawy giros</p><p>1 lyzka masla</p><p>2-3 lyzki oliwy</p><p>3 srednie cebule</p><p>Przyprawy i sol radze stosować według własnych upodobań.</p><p></p><p>Wypłukaną soczewice gotujemy w 2 szkl. wody około 20 min. od chwili zawrzenia zmniejszamy płomień.Długość gotowania zależy od rodzaju soczewicy dobrze jest sprawdzać podczas gotowania.Wypłukany burghol wsypujemy od gotującej soczewicy jeżeli jest taka konieczność dolewamy gorącej wody ,woda powinna pokrywać gurghol 2 cm. Dodajemy sol( można dodać kostkę rosołową)maslo ,przyprawy i doprowadzamy do wrzenia następie zmniejszamy płomień do minimum. Okolo 20 min.trwa gotowanie,ale po tym czasie dobrze jest sprawdzić.Cebule kroimy w piórka i smażymy na oliwie na zloty kolor.Ugotowany burghol wysypujemy na talerz i na wierzch kładziemy usmażoną cebule.Obok podajemy sałatkę z pomidorów i ogórków,albo Wasza ulubiona.Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bo66, post: 1588794, member: 8551"] Skladniki 1szkl.zielonej soczewicy 2szkl.burghol 3 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki czarnego pieprzu 3/4 lyzeczki przyprawy giros 1 lyzka masla 2-3 lyzki oliwy 3 srednie cebule Przyprawy i sol radze stosować według własnych upodobań. Wypłukaną soczewice gotujemy w 2 szkl. wody około 20 min. od chwili zawrzenia zmniejszamy płomień.Długość gotowania zależy od rodzaju soczewicy dobrze jest sprawdzać podczas gotowania.Wypłukany burghol wsypujemy od gotującej soczewicy jeżeli jest taka konieczność dolewamy gorącej wody ,woda powinna pokrywać gurghol 2 cm. Dodajemy sol( można dodać kostkę rosołową)maslo ,przyprawy i doprowadzamy do wrzenia następie zmniejszamy płomień do minimum. Okolo 20 min.trwa gotowanie,ale po tym czasie dobrze jest sprawdzić.Cebule kroimy w piórka i smażymy na oliwie na zloty kolor.Ugotowany burghol wysypujemy na talerz i na wierzch kładziemy usmażoną cebule.Obok podajemy sałatkę z pomidorów i ogórków,albo Wasza ulubiona.Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Mujaddara
Top
Bottom