Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Murzynek mojej mamy, wychodzi wszędzie i każdemu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="askahi" data-source="post: 320087" data-attributes="member: 1238"><p>2 szklanki cukru</p><p>1/2 szklanki wody</p><p>3 czubate łyżki kakao gorzkiego</p><p>łyżeczka kawy rozpuszczalnej</p><p>25 dkg tłuszczu lub 1 szkl. oleju</p><p></p><p>5 jaj </p><p>2 szklanki mąki</p><p>2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>bakalie: wedle uznania</p><p></p><p>Cukier, wodę, kakao, kawę i tłuszcz podgrzać (ale nie gotować), wymieszać i ostudzić. Dodać żółtka, mąkę z proszkiem, na końcu bakalie i białka. Białka wmieszać łyżką, nie mikserem, bo murzynek nie będzie puszysty).</p><p></p><p>Piec ok 45-50 minut w 170 C.</p><p></p><p>Jak komuś za sucho, to można posypać z wierzchu pokrojonymi na drobno jabłkami, polać dodatkową pianą z białek z wiórkami kokosowymi albo polać czekoladą.</p><p></p><p><em>P.S. Wychodzi zarówno w Polsce i w USA (Ci, co tu mieszkają, wiedzą dlaczego to podkreślam)</em>[/img]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="askahi, post: 320087, member: 1238"] 2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 czubate łyżki kakao gorzkiego łyżeczka kawy rozpuszczalnej 25 dkg tłuszczu lub 1 szkl. oleju 5 jaj 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia bakalie: wedle uznania Cukier, wodę, kakao, kawę i tłuszcz podgrzać (ale nie gotować), wymieszać i ostudzić. Dodać żółtka, mąkę z proszkiem, na końcu bakalie i białka. Białka wmieszać łyżką, nie mikserem, bo murzynek nie będzie puszysty). Piec ok 45-50 minut w 170 C. Jak komuś za sucho, to można posypać z wierzchu pokrojonymi na drobno jabłkami, polać dodatkową pianą z białek z wiórkami kokosowymi albo polać czekoladą. [I]P.S. Wychodzi zarówno w Polsce i w USA (Ci, co tu mieszkają, wiedzą dlaczego to podkreślam)[/I][/img] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Murzynek mojej mamy, wychodzi wszędzie i każdemu
Top
Bottom