Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Mus Ajerkoniakowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1523277" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Mus Ajerkoniakowy</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]88991[/ATTACH]</p><p></p><p>ajerkoniak 150 ml</p><p>sok pomarańczowy (najlepiej świeżo wyciśnięty) 50 ml</p><p>żelatyna 2 pełne łyżeczki</p><p>śmietanka 30 lub 36% 200 ml + 100ml</p><p>cukier puder 3 czubate łyżki + 2 łyżeczki</p><p></p><p></p><p>Żelatynę zalać 3 łyżeczkami zimnej wody wymieszać i odstawić na 5 minut. Sok pomarańczowy ugrzać w kubku, dodać żelatynę i podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. Uważać, aby się nie zagotowało. Ajerkoniak dodać do soku i dokładnie wymieszać.</p><p>Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać adwokat z sokiem pomarańczowym i delikatnie wymieszać łyżką. Mus przełożyć do malutkich szklaneczek i włożyć do lodówki na kilka godzin, aby deser się schłodził.</p><p>Przed podaniem ozdobić śmietanką (100ml) ubitą z cukrem pudrem (2 łyżeczki) Smacznego.</p><p>Z podanych proporcji wyszło mi 6 takich mniejszych kieliszków, moim zdaniem takie porcje wystarcza, bo mus jest słodki i sycący</p><p></p><p></p><p>ps Przepis przepisany z <a href="http://smaker.pl/przepis-mus-ajerkoniakowy,106344.html" target="_blank">http://smaker.pl/przepis-mus-ajerkoniakowy,106344.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1523277, member: 140"] [SIZE=14][B]Mus Ajerkoniakowy[/B][/SIZE] [ATTACH=full]88991[/ATTACH] ajerkoniak 150 ml sok pomarańczowy (najlepiej świeżo wyciśnięty) 50 ml żelatyna 2 pełne łyżeczki śmietanka 30 lub 36% 200 ml + 100ml cukier puder 3 czubate łyżki + 2 łyżeczki Żelatynę zalać 3 łyżeczkami zimnej wody wymieszać i odstawić na 5 minut. Sok pomarańczowy ugrzać w kubku, dodać żelatynę i podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. Uważać, aby się nie zagotowało. Ajerkoniak dodać do soku i dokładnie wymieszać. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać adwokat z sokiem pomarańczowym i delikatnie wymieszać łyżką. Mus przełożyć do malutkich szklaneczek i włożyć do lodówki na kilka godzin, aby deser się schłodził. Przed podaniem ozdobić śmietanką (100ml) ubitą z cukrem pudrem (2 łyżeczki) Smacznego. Z podanych proporcji wyszło mi 6 takich mniejszych kieliszków, moim zdaniem takie porcje wystarcza, bo mus jest słodki i sycący ps Przepis przepisany z [URL="http://smaker.pl/przepis-mus-ajerkoniakowy,106344.html"]http://smaker.pl/przepis-mus-ajerkoniakowy,106344.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Mus Ajerkoniakowy
Top
Bottom