- Sie 3, 2006
- 2,516
- 2
- 38
Polecam ten mus, bo na aksamitną konsystencję i jest bardzo smaczny
Kupujemy:
3 kg antonówek
cynamon
goździki
cukier
3 ostatnie składniki dajemy wg własnego uznania, jeśli chcemy słodki, dajemy więcej cukru. Mój jest kwaskowaty.
Najpierw obieram jabłka, kroję w ćwiartki, a te w plasterki, dodaję 3 łyżki cukru i kilka goździków (na 3 kg jabłek), wstawiam do piekarnika, co jakiś czas mieszam i do 1,5 godz. tam sobie siedzi. Potem wyłączam piekarnik, ale nie wyjmuję gara. Jak przestygnie dodaje trochę cynamonu. Ja gotuję mus w słoiczkach przez ok.20min, ale można wykorzystać swoją metodę.
Bardzo nam smakował, choć to w sumie eksperyment był icon_smile.gif]

Kupujemy:
3 kg antonówek
cynamon
goździki
cukier
3 ostatnie składniki dajemy wg własnego uznania, jeśli chcemy słodki, dajemy więcej cukru. Mój jest kwaskowaty.
Najpierw obieram jabłka, kroję w ćwiartki, a te w plasterki, dodaję 3 łyżki cukru i kilka goździków (na 3 kg jabłek), wstawiam do piekarnika, co jakiś czas mieszam i do 1,5 godz. tam sobie siedzi. Potem wyłączam piekarnik, ale nie wyjmuję gara. Jak przestygnie dodaje trochę cynamonu. Ja gotuję mus w słoiczkach przez ok.20min, ale można wykorzystać swoją metodę.
Bardzo nam smakował, choć to w sumie eksperyment był icon_smile.gif]