Mus jabłkowy z piekarnika

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
2
38
Polecam ten mus, bo na aksamitną konsystencję i jest bardzo smaczny
icon_smile.gif

Kupujemy:
3 kg antonówek
cynamon
goździki
cukier
3 ostatnie składniki dajemy wg własnego uznania, jeśli chcemy słodki, dajemy więcej cukru. Mój jest kwaskowaty.

Najpierw obieram jabłka, kroję w ćwiartki, a te w plasterki, dodaję 3 łyżki cukru i kilka goździków (na 3 kg jabłek), wstawiam do piekarnika, co jakiś czas mieszam i do 1,5 godz. tam sobie siedzi. Potem wyłączam piekarnik, ale nie wyjmuję gara. Jak przestygnie dodaje trochę cynamonu. Ja gotuję mus w słoiczkach przez ok.20min, ale można wykorzystać swoją metodę.
Bardzo nam smakował, choć to w sumie eksperyment był icon_smile.gif]
 

Załączniki

  • IMG_2991.jpg__a.jpg
    IMG_2991.jpg__a.jpg
    141.7 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_2995.jpg__a.jpg
    IMG_2995.jpg__a.jpg
    185.3 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy