- Wrz 19, 2004
- 31,038
- 5,080
- 113
250 g truskawek zmiksowanych
125 g cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
250 ml śmietanki tortowej
kilka truskawek, listki mięty
Truskawki, cukier i sok z cytryny mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Dodać sztywno ubitą śmietankę, włożyć masę do formy i zamrozić.
Nabierać ostrożnie łyżką i układać na talerzykach. Udekorować całą truskawką i miętą.
125 g cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
250 ml śmietanki tortowej
kilka truskawek, listki mięty
Truskawki, cukier i sok z cytryny mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Dodać sztywno ubitą śmietankę, włożyć masę do formy i zamrozić.
Nabierać ostrożnie łyżką i układać na talerzykach. Udekorować całą truskawką i miętą.