Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Mus z dyni na zimę
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1027192" data-attributes="member: 5092"><p>Dynię umyć, wytrzeć, obrać, miąższ pokroić w grubą kostkę i wrzucać do garnka z grubym dnem. Jeśli z dyni od razu wycieka sok, nie trzeba nawet dawać wody, ale jeśli nie, to trzeba wlać ze 3 -4 łyżki . Podgrzewać dynię mieszając, smażyć pod pokrywką. W pewnym momencie zacznie wytwarzać się sok a dynia zacznie się rozpadać. Gdy już dynia będzie miała całkiem wygląd i konsystencję musu, odkrywamy pokrywkę i odparowujemy nadmiar soku aż stanie się gęste. Wtedy wyparzamy słoiki i zakrętki, wkładamy dynię do gorących, zakręcamy i do gory dnem na ręcznik pod kocyk aż wystygnie. </p><p>Kto jest bardziej przezorny, może zapasteryzować mus ale bez przesady, kilka minut wystarczy. Z takij dyni potem można zrobić nie tylko zupę ale i ciasto, desery co tylko zechcemy. Ja szczególnie polecam przepyszne parfait , przepis chętnie podam.</p><p>Jak tylko znajdę w piwnicy to pokażę jak wygląda słoiczek tego musu z zeszłego roku - nie był pasteryzowany i nie zmienił się ani na jotę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1027192, member: 5092"] Dynię umyć, wytrzeć, obrać, miąższ pokroić w grubą kostkę i wrzucać do garnka z grubym dnem. Jeśli z dyni od razu wycieka sok, nie trzeba nawet dawać wody, ale jeśli nie, to trzeba wlać ze 3 -4 łyżki . Podgrzewać dynię mieszając, smażyć pod pokrywką. W pewnym momencie zacznie wytwarzać się sok a dynia zacznie się rozpadać. Gdy już dynia będzie miała całkiem wygląd i konsystencję musu, odkrywamy pokrywkę i odparowujemy nadmiar soku aż stanie się gęste. Wtedy wyparzamy słoiki i zakrętki, wkładamy dynię do gorących, zakręcamy i do gory dnem na ręcznik pod kocyk aż wystygnie. Kto jest bardziej przezorny, może zapasteryzować mus ale bez przesady, kilka minut wystarczy. Z takij dyni potem można zrobić nie tylko zupę ale i ciasto, desery co tylko zechcemy. Ja szczególnie polecam przepyszne parfait , przepis chętnie podam. Jak tylko znajdę w piwnicy to pokażę jak wygląda słoiczek tego musu z zeszłego roku - nie był pasteryzowany i nie zmienił się ani na jotę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Mus z dyni na zimę
Top
Bottom