Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Mus z wędzonego łososia*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1211580" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Mus z wędzonego łososia i twarożku</strong></p><p>9 porcji</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>400 g gęstego sera homogenizowanego 7,5% (z Lidla lub Biedronki)</p><p>80 - 100 ml śmietany kremówki 30%</p><p>100 g wędzonego łososia, posiekanego na niewielkie kawałki</p><p>10 g żelatyny</p><p>niewielki pęczek koperku, drobno posiekanego</p><p>sól, pieprz, sok z cytryny do smaku</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać, odstawić do napęcznienia, a potem wstawić na 15 sekund do mikrofalówki w celu rozpuszczenia. </p><p>Ubić kremówkę, dodać do zmiksowanego z łososiem serka. Dodac zahartowaną łyżką masy żelatynę, koperek, doprawić do smaku. Wyłożyć do przepłukanych zimną wodą silikonowych foremek na muffiny. Przechowywać w lodówce.</p><p>Puszysty, delikatny, pyszny.</p><p></p><p>[ATTACH=full]68820[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1211580, member: 1024"] [B]Mus z wędzonego łososia i twarożku[/B] 9 porcji [B]Składniki:[/B] 400 g gęstego sera homogenizowanego 7,5% (z Lidla lub Biedronki) 80 - 100 ml śmietany kremówki 30% 100 g wędzonego łososia, posiekanego na niewielkie kawałki 10 g żelatyny niewielki pęczek koperku, drobno posiekanego sól, pieprz, sok z cytryny do smaku [B]Wykonanie:[/B] Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać, odstawić do napęcznienia, a potem wstawić na 15 sekund do mikrofalówki w celu rozpuszczenia. Ubić kremówkę, dodać do zmiksowanego z łososiem serka. Dodac zahartowaną łyżką masy żelatynę, koperek, doprawić do smaku. Wyłożyć do przepłukanych zimną wodą silikonowych foremek na muffiny. Przechowywać w lodówce. Puszysty, delikatny, pyszny. [ATTACH=full]68820[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Mus z wędzonego łososia*
Top
Bottom