- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
1 duża pierś z kurczaka
2 opakowania serka śmietankowego Almette
15 sztuk makaronu „duża muszelka”
1/2 szklanki maku
bukiet sałat
10 pomidorków koktajlowych
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka świeżego tymianku
3 łyżki miodu
3 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz
Pierś z kurczaka lekko rozbić i zalać marynatą z soku cytrynowego, miodu, oliwy, tymianku, 2 łyżek maku i odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie ugotować makaron aldente.
Mięso po wyjęciu z marynaty upiec na grillu w temp. 180 stopni (ok. 20 minut). Serek Almette śmietankowy wymieszać z pozostałym makiem i wypełnić nim muszelki.
Na półmisku wyłożyć sałaty, cząsteczki pomidorków koktajlowych i pokrojoną pierś z kurczaka.
2 opakowania serka śmietankowego Almette
15 sztuk makaronu „duża muszelka”
1/2 szklanki maku
bukiet sałat
10 pomidorków koktajlowych
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka świeżego tymianku
3 łyżki miodu
3 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz
Pierś z kurczaka lekko rozbić i zalać marynatą z soku cytrynowego, miodu, oliwy, tymianku, 2 łyżek maku i odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie ugotować makaron aldente.
Mięso po wyjęciu z marynaty upiec na grillu w temp. 180 stopni (ok. 20 minut). Serek Almette śmietankowy wymieszać z pozostałym makiem i wypełnić nim muszelki.
Na półmisku wyłożyć sałaty, cząsteczki pomidorków koktajlowych i pokrojoną pierś z kurczaka.
