Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Muszelki serowo-makowe z kurczakiem na liściach sałaty*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 927122" data-attributes="member: 10042"><p>1 duża pierś z kurczaka</p><p>2 opakowania serka śmietankowego Almette</p><p>15 sztuk makaronu &#8222;duża muszelka&#8221;</p><p>1/2 szklanki maku</p><p>bukiet sałat</p><p>10 pomidorków koktajlowych</p><p>3 łyżki soku z cytryny</p><p>1 łyżka świeżego tymianku</p><p>3 łyżki miodu</p><p>3 łyżki oliwy extra virgin</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p> </p><p>Pierś z kurczaka lekko rozbić i zalać marynatą z soku cytrynowego, miodu, oliwy, tymianku, 2 łyżek maku i odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie ugotować makaron aldente.</p><p>Mięso po wyjęciu z marynaty upiec na grillu w temp. 180 stopni (ok. 20 minut). Serek Almette śmietankowy wymieszać z pozostałym makiem i wypełnić nim muszelki.</p><p>Na półmisku wyłożyć sałaty, cząsteczki pomidorków koktajlowych i pokrojoną pierś z kurczaka.</p><p></p><p>[ATTACH=full]48105[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 927122, member: 10042"] 1 duża pierś z kurczaka 2 opakowania serka śmietankowego Almette 15 sztuk makaronu „duża muszelka” 1/2 szklanki maku bukiet sałat 10 pomidorków koktajlowych 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka świeżego tymianku 3 łyżki miodu 3 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Pierś z kurczaka lekko rozbić i zalać marynatą z soku cytrynowego, miodu, oliwy, tymianku, 2 łyżek maku i odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie ugotować makaron aldente. Mięso po wyjęciu z marynaty upiec na grillu w temp. 180 stopni (ok. 20 minut). Serek Almette śmietankowy wymieszać z pozostałym makiem i wypełnić nim muszelki. Na półmisku wyłożyć sałaty, cząsteczki pomidorków koktajlowych i pokrojoną pierś z kurczaka. [ATTACH=full]48105[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Muszelki serowo-makowe z kurczakiem na liściach sałaty*
Top
Bottom