Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Muszle makaronowe faszerowane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gagunia" data-source="post: 814579" data-attributes="member: 4591"><p>Opakowanie makaronu- duże muszle</p><p>Słoik lub 2 sosu słodko kwaśnego</p><p>ok.50 dag mięsa mielonego</p><p>czerstwa bułka namoczona i odciśnięta</p><p>jajko</p><p>sól. pieprz do smaku </p><p>oraz dowolne ulubione przyprawy</p><p></p><p>Makaron gotujemy 5 min w osolonej wodzie i studzimy. (Wypróbowałam również wersję bez gotowania i nadziałam suchy ale trzeba wtedy pilnować by cały makaron był przykryty sosem bo brzegi wystające mogą być twarde.) Mięso przygotowujemy jak na kotlety mielone. ( Czasem dodaję ryż jak do gołąbków jeżeli zostaje z poprzedniego dnia) Napełniamy farszem muszle i układamy w żaroodpornym naczyniu. W zależności od wielkości naczynia może byś jedna lub dwie warstwy makaronu. Wszystko zalewamy sosem i dodajemy 1/2 szklanki wody.Pieczymy przykryte ok 50 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gagunia, post: 814579, member: 4591"] Opakowanie makaronu- duże muszle Słoik lub 2 sosu słodko kwaśnego ok.50 dag mięsa mielonego czerstwa bułka namoczona i odciśnięta jajko sól. pieprz do smaku oraz dowolne ulubione przyprawy Makaron gotujemy 5 min w osolonej wodzie i studzimy. (Wypróbowałam również wersję bez gotowania i nadziałam suchy ale trzeba wtedy pilnować by cały makaron był przykryty sosem bo brzegi wystające mogą być twarde.) Mięso przygotowujemy jak na kotlety mielone. ( Czasem dodaję ryż jak do gołąbków jeżeli zostaje z poprzedniego dnia) Napełniamy farszem muszle i układamy w żaroodpornym naczyniu. W zależności od wielkości naczynia może byś jedna lub dwie warstwy makaronu. Wszystko zalewamy sosem i dodajemy 1/2 szklanki wody.Pieczymy przykryte ok 50 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Muszle makaronowe faszerowane
Top
Bottom