Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Muszle makaronowe z nadzieniem dyniowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1207716" data-attributes="member: 692"><p>Ugotować paczkę makaronu &quot;Conchiglioni&quot; <em>al dente</em>.</p><p>Upiec w połówkachi dynię &quot;Hokkaido&quot;, pokroić z grubsza i wrzucić do malaksera.</p><p></p><p>Podczas rozdrabniania dyni dodać : ser żółty tarty ( może być &quot;no name&quot; - gotowiec z marketu ( ok 200 g)); </p><p>ser pleśniowy błękitny ( dałam &quot;bleu d'Aubergne&quot;, ale równie dobrze może być lazur turkusowy czy gorgonzola picante) troszke mniej, sok z pół cytryny, sól i pieprz.</p><p>Następnie dosypać dwie kopiate łyżki zmielonych orzechów włoskich. I odrobineczkę chili. A także ząbek czosnku roztarty z solą.</p><p>Gotowym farszem nadziać muszle ( najwygodniej wyciskać z rękawa cukierniczego przez duży gładki otwór).</p><p>Naczynie do zapiekania podlać olejem z orzechów włoskich i białym wytrawnym winem. </p><p>Całość posypać siekanymi orzechami włoskimi i tartym serem. Zapiec.</p><p></p><p>[ATTACH=full]68665[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1207716, member: 692"] Ugotować paczkę makaronu "Conchiglioni" [I]al dente[/I]. Upiec w połówkachi dynię "Hokkaido", pokroić z grubsza i wrzucić do malaksera. Podczas rozdrabniania dyni dodać : ser żółty tarty ( może być "no name" - gotowiec z marketu ( ok 200 g)); ser pleśniowy błękitny ( dałam "bleu d'Aubergne", ale równie dobrze może być lazur turkusowy czy gorgonzola picante) troszke mniej, sok z pół cytryny, sól i pieprz. Następnie dosypać dwie kopiate łyżki zmielonych orzechów włoskich. I odrobineczkę chili. A także ząbek czosnku roztarty z solą. Gotowym farszem nadziać muszle ( najwygodniej wyciskać z rękawa cukierniczego przez duży gładki otwór). Naczynie do zapiekania podlać olejem z orzechów włoskich i białym wytrawnym winem. Całość posypać siekanymi orzechami włoskimi i tartym serem. Zapiec. [ATTACH=full]68665[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Muszle makaronowe z nadzieniem dyniowym
Top
Bottom