Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
naan z patelni lub woka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1496639" data-attributes="member: 956"><p>Ja niedawno, podczas oglądania australijskiego Masterchefa, zapisałam taki przepis:</p><p></p><p>3 cup mąki orkiszowej lub pszennej razowej</p><p>40 g roztopionego masła</p><p>200 ml mleka</p><p>1,5 łyżeczki soli</p><p>sezam biały i czarny, ew. kozieradka do posypania</p><p></p><p>Do maki wlać masło i wlewając stopniowo mleko zagnieść kulę (dość twardą). Podzielić na kilka części i zostawić w misce na pół godziny, żeby rozwinął się gluten. Po tym czasie zagnieść każdą kulkę i cieniutko rozwałkować. Posypać ziarnami i przewałkować, żeby ziarna wgnieść w ciasto. Smażyć na złoto po 2 minuty na klarowanym maśle zaczynając od strony z ziarnami. </p><p>Używać jako dodatek do potraw indyjskich lub jakichś gulaszów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1496639, member: 956"] Ja niedawno, podczas oglądania australijskiego Masterchefa, zapisałam taki przepis: 3 cup mąki orkiszowej lub pszennej razowej 40 g roztopionego masła 200 ml mleka 1,5 łyżeczki soli sezam biały i czarny, ew. kozieradka do posypania Do maki wlać masło i wlewając stopniowo mleko zagnieść kulę (dość twardą). Podzielić na kilka części i zostawić w misce na pół godziny, żeby rozwinął się gluten. Po tym czasie zagnieść każdą kulkę i cieniutko rozwałkować. Posypać ziarnami i przewałkować, żeby ziarna wgnieść w ciasto. Smażyć na złoto po 2 minuty na klarowanym maśle zaczynając od strony z ziarnami. Używać jako dodatek do potraw indyjskich lub jakichś gulaszów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
naan z patelni lub woka
Top
Bottom