Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nachos domowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1322713" data-attributes="member: 2721"><p>Jeśli lubicie słone przekaski, poniżej przedstawiam Wam jeden z najsmaczniejszych <a href="http://filozofiasmaku.blogspot.com/2012/05/pikantne-domowe-nachosy.html" target="_blank">przepisów</a>, jakie znalazłam w tej kategorii. Domowe nachos można zrobić zarówno z tortilli zrobionych własnoręcznie, jak i z kupnych. Bardzo polecam, ponieważ sa pyszne, a ich zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil!</p><p></p><p>[ATTACH=full]75422[/ATTACH]</p><p></p><p>4-6 tortilli</p><p>100 ml oleju</p><p>1 łyżeczka curry</p><p>1/2 łyżeczki cuminu</p><p>1/2 łyżeczki wędzonej papryki</p><p>czarny pieprz i sól do smaku</p><p></p><p>Olej mieszamy z przyprawami. Tortille układamy na desce do krojenia i smarujemy mieszankną przyprawową za pomoca pędzelka kuchennego z obu stron. Następnie ktoimy je najpierw na 8 trójkątów, a każdy z tych trójkątów kroimy pod skosem na pół. Tak, jak na poniższym rysunku:</p><p></p><p>[ATTACH=full]75423[/ATTACH]</p><p></p><p>Tak przygotowane nachosy układamy na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 st. C przez ok 5-8 minut, aż się lekko zrumienią. Uważamy jednak, by ich nie spalić, bo wtedy zrobią się gorzkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1322713, member: 2721"] Jeśli lubicie słone przekaski, poniżej przedstawiam Wam jeden z najsmaczniejszych [URL="http://filozofiasmaku.blogspot.com/2012/05/pikantne-domowe-nachosy.html"]przepisów[/URL], jakie znalazłam w tej kategorii. Domowe nachos można zrobić zarówno z tortilli zrobionych własnoręcznie, jak i z kupnych. Bardzo polecam, ponieważ sa pyszne, a ich zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil! [ATTACH=full]75422[/ATTACH] 4-6 tortilli 100 ml oleju 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki cuminu 1/2 łyżeczki wędzonej papryki czarny pieprz i sól do smaku Olej mieszamy z przyprawami. Tortille układamy na desce do krojenia i smarujemy mieszankną przyprawową za pomoca pędzelka kuchennego z obu stron. Następnie ktoimy je najpierw na 8 trójkątów, a każdy z tych trójkątów kroimy pod skosem na pół. Tak, jak na poniższym rysunku: [ATTACH=full]75423[/ATTACH] Tak przygotowane nachosy układamy na wyłożonej papierem blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 st. C przez ok 5-8 minut, aż się lekko zrumienią. Uważamy jednak, by ich nie spalić, bo wtedy zrobią się gorzkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nachos domowe*
Top
Bottom