Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Nadzienia/masy do strucli drożdżowych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hofi" data-source="post: 428970" data-attributes="member: 2078"><p>Ja mase serowa robie tak: pol kilo sera zmilonego, poltlustego, 1 zoltko (nie bialko), cukier waniliowy, 2 lyzki cukru zwyklego, sok z cytryny (nie za duzo), skorka otarta z polowy cytryny. Wychodzi mi bardzo smaczna masa, ktora zajadam sie na surowo. Pilnuje zeby slodycz z kwaskiem byla zrownowazona. Do masy wrzucam tez namoczone uprzednio rodzynki, ok 10 dkg (tak na oko). Nadzienie nie jest rzadkie. Nie daje wcale maki, bo raz dalam i bylo makowate i twarde. Nie daje tez masla. W sumie to na oko troche robie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hofi, post: 428970, member: 2078"] Ja mase serowa robie tak: pol kilo sera zmilonego, poltlustego, 1 zoltko (nie bialko), cukier waniliowy, 2 lyzki cukru zwyklego, sok z cytryny (nie za duzo), skorka otarta z polowy cytryny. Wychodzi mi bardzo smaczna masa, ktora zajadam sie na surowo. Pilnuje zeby slodycz z kwaskiem byla zrownowazona. Do masy wrzucam tez namoczone uprzednio rodzynki, ok 10 dkg (tak na oko). Nadzienie nie jest rzadkie. Nie daje wcale maki, bo raz dalam i bylo makowate i twarde. Nie daje tez masla. W sumie to na oko troche robie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Nadzienia/masy do strucli drożdżowych
Top
Bottom