Nadziewana biała kiełbasa z boczkiem

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Dziś przedstawiam wspaniały sposób na pieczoną białą kiełbasę. Zazwyczaj białą kiełbasę jada się po prostu pieczoną lub w żurku. Ten przepis jest idealny, jeśli tradycyjnie przygotowywana biała kiełbasa już się Wam znudziła. Polecam!

biala_nadziewana.JPG

4 białe kiełbaski parzone (jeśli używacie surowych, wyparzcie je najpierw 5 minut we wrzącej wodzie)
4 plastry wędzonego boczku
2 duże cebule
2 łyżeczki gęstej kwaśniej śmietany
garść startego żółtego sera
sól i czarny pieprz do smaku

Cebule obrać, drobno pokroić i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju, aż będą lekko złote. Ostudzić, po czym dodać starty ser oraz śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kiełbaski naciąć na całej długości, formując kieszenie.

Kiełbaski nadziewać przygotowanym farszem i owijać boczkiem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok.30 min, do zrumienienia boczku.
 

Załączniki

  • biala_nadziewana.JPG
    biala_nadziewana.JPG
    126.1 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy