Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nadziewana biała kiełbasa z boczkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1288510" data-attributes="member: 2721"><p>Dziś przedstawiam <strong><a href="http://www.chefkoch.de/rezepte/471191140698055/Gefuellte-Bratwuerste.html" target="_blank">wspaniały sposób</a></strong> na pieczoną białą kiełbasę. Zazwyczaj białą kiełbasę jada się po prostu pieczoną lub w żurku. Ten przepis jest idealny, jeśli tradycyjnie przygotowywana biała kiełbasa już się Wam znudziła. Polecam!</p><p></p><p>[ATTACH=full]73089[/ATTACH]</p><p></p><p>4 białe kiełbaski parzone (jeśli używacie surowych, wyparzcie je najpierw 5 minut we wrzącej wodzie)</p><p>4 plastry wędzonego boczku</p><p>2 duże cebule</p><p>2 łyżeczki gęstej kwaśniej śmietany</p><p>garść startego żółtego sera</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>Cebule obrać, drobno pokroić i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju, aż będą lekko złote. Ostudzić, po czym dodać starty ser oraz śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.</p><p></p><p>Kiełbaski naciąć na całej długości, formując kieszenie.</p><p></p><p>Kiełbaski nadziewać przygotowanym farszem i owijać boczkiem.</p><p></p><p>Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok.30 min, do zrumienienia boczku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1288510, member: 2721"] Dziś przedstawiam [B][URL="http://www.chefkoch.de/rezepte/471191140698055/Gefuellte-Bratwuerste.html"]wspaniały sposób[/URL][/B] na pieczoną białą kiełbasę. Zazwyczaj białą kiełbasę jada się po prostu pieczoną lub w żurku. Ten przepis jest idealny, jeśli tradycyjnie przygotowywana biała kiełbasa już się Wam znudziła. Polecam! [ATTACH=full]73089[/ATTACH] 4 białe kiełbaski parzone (jeśli używacie surowych, wyparzcie je najpierw 5 minut we wrzącej wodzie) 4 plastry wędzonego boczku 2 duże cebule 2 łyżeczki gęstej kwaśniej śmietany garść startego żółtego sera sól i czarny pieprz do smaku Cebule obrać, drobno pokroić i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju, aż będą lekko złote. Ostudzić, po czym dodać starty ser oraz śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kiełbaski naciąć na całej długości, formując kieszenie. Kiełbaski nadziewać przygotowanym farszem i owijać boczkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok.30 min, do zrumienienia boczku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nadziewana biała kiełbasa z boczkiem
Top
Bottom