Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nadziewane babeczki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nutka" data-source="post: 444238" data-attributes="member: 781"><p>przepis zamieszczony był w &quot;Chwila dla Ciebie&quot;.</p><p></p><p>Składniki na ciasto:</p><p>30 dag mąki</p><p>6 żółtek</p><p>20 dag masła</p><p>sól</p><p>olej do smarowania formy</p><p></p><p>Składniki na farsz:</p><p>30 dag gotowanego mięsa drobiu</p><p>łyżka mąki</p><p>2 łyżki masła</p><p>2 żółtka</p><p>łyżka mleka</p><p>10 dag pieczarek</p><p>100 ml śmietany</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Mięso zemleć (ja drobno pokroiłam). Łyżkę masła przesmażyć z mąką, rozprowadzić mlekiem. Włożyć mięso, podgrzewać kilka minut, przyprawić. Pieczarki pokroić na plasterki, poddusić na reszcie masła. Ciasto rozwałkować, wylepić nim natłuszczone foremki do babek. Wykroić taką samą ilość krążków - przykrywek. Śmietanę ubić na krem, dodać żółtka, połączyć z farszem z mięsa. Napełnić nim foremki, dodać porcję pieczarek, przykryć wieczkiem, docisnąć. Piec 20 minut w temp. 200 st.</p><p></p><p>Smakują wyśmienicie, zarówno po upieczeniu jak i na zimno. Polecam. Piekłam już kilka razy z tego przepisu. Ostatnio na urodziny synka bez pieczarek. Też pycha. Wyszło ponad 20 sztuk.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nutka, post: 444238, member: 781"] przepis zamieszczony był w "Chwila dla Ciebie". Składniki na ciasto: 30 dag mąki 6 żółtek 20 dag masła sól olej do smarowania formy Składniki na farsz: 30 dag gotowanego mięsa drobiu łyżka mąki 2 łyżki masła 2 żółtka łyżka mleka 10 dag pieczarek 100 ml śmietany sól, pieprz Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Mięso zemleć (ja drobno pokroiłam). Łyżkę masła przesmażyć z mąką, rozprowadzić mlekiem. Włożyć mięso, podgrzewać kilka minut, przyprawić. Pieczarki pokroić na plasterki, poddusić na reszcie masła. Ciasto rozwałkować, wylepić nim natłuszczone foremki do babek. Wykroić taką samą ilość krążków - przykrywek. Śmietanę ubić na krem, dodać żółtka, połączyć z farszem z mięsa. Napełnić nim foremki, dodać porcję pieczarek, przykryć wieczkiem, docisnąć. Piec 20 minut w temp. 200 st. Smakują wyśmienicie, zarówno po upieczeniu jak i na zimno. Polecam. Piekłam już kilka razy z tego przepisu. Ostatnio na urodziny synka bez pieczarek. Też pycha. Wyszło ponad 20 sztuk. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nadziewane babeczki*
Top
Bottom