Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Nadziewane ciastka z ciasta francuskiego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1381702" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Nadziewane ciastka z ciasta francuskiego</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]79259[/ATTACH]</p><p></p><p>450 g ciasta francuskiego</p><p>125 g cukru</p><p></p><p>nadzienie:</p><p>100 g masy marcepanowej</p><p>sok z połowy cytryny oraz starta z nie skórka</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>125 g mascarpone</p><p>kilka łyżeczek konfitury malinowej </p><p></p><p>1.Ciasto z obydwu stron posypujemy cukrem. Wykrawamy kwadraty ok 8 centymetrowe. Wsadzamy do piekarnika na ok 15 minut w temp 170 stopni.(Obserwujemy, bo mają tendencje do natychmiastowego przypalenia się !!!)</p><p>Studzimy i przekrawamy na połowę.</p><p>2.Z podanych składników ( oprócz konfitury) ucieramy gładkie nadzienie. </p><p>3.Na dół rozsmarowujemy konfitury, następnie nadzienie marcepanowo-serowe. Przykrywamy drugim kawałkiem ciasta.</p><p></p><p>Ps W oryginalnym przepisie <a href="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/gefuellte-blaetterteigsterne/" target="_blank">http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...tterteigsterne/</a> ciastka były wykrawane foremką w kształcie gwiazdy . Foremka ta była jednak bardzo duża ok 10 cm.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1381702, member: 140"] [SIZE=14][B]Nadziewane ciastka z ciasta francuskiego[/B][/SIZE] [ATTACH=full]79259[/ATTACH] 450 g ciasta francuskiego 125 g cukru nadzienie: 100 g masy marcepanowej sok z połowy cytryny oraz starta z nie skórka 1 łyżeczka soku z cytryny 125 g mascarpone kilka łyżeczek konfitury malinowej 1.Ciasto z obydwu stron posypujemy cukrem. Wykrawamy kwadraty ok 8 centymetrowe. Wsadzamy do piekarnika na ok 15 minut w temp 170 stopni.(Obserwujemy, bo mają tendencje do natychmiastowego przypalenia się !!!) Studzimy i przekrawamy na połowę. 2.Z podanych składników ( oprócz konfitury) ucieramy gładkie nadzienie. 3.Na dół rozsmarowujemy konfitury, następnie nadzienie marcepanowo-serowe. Przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Ps W oryginalnym przepisie [URL="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/gefuellte-blaetterteigsterne/"]http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...tterteigsterne/[/URL] ciastka były wykrawane foremką w kształcie gwiazdy . Foremka ta była jednak bardzo duża ok 10 cm. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Nadziewane ciastka z ciasta francuskiego
Top
Bottom