- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
4 jaja
2 łyżki twarożku ziołowego
2 średnie pomidory
1 cebula
2 gałązki koperku
2 łyżki octu
grubo mielony pieprz do posypania
sól
drobno mielony pieprz
2 łyżki oleju
natka pietruszki do przybrania
Jajka gotować na twardo przez 10 minut. Po ugotowaniu zahartować zimną wodą. Obrać i podzielić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka.
Żółtka i twarożek utrzeć na gładką masę. Napełnić nią szprycerkę z wylotem o przekroju gwiazdki i wycisnąć do połówek jaj. Posypać odrobiną grubo mielonego pieprzu.
Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Ocet doprawić solą i pieprzem. Ubijając, wlewać od niego stopniowo olej. Mieszając, dodać cebulę i koperek.
Pomidory i połówki jajek ułożyć na talerzykach. Skropić sosem, ozdobić pietruszką.

2 łyżki twarożku ziołowego
2 średnie pomidory
1 cebula
2 gałązki koperku
2 łyżki octu
grubo mielony pieprz do posypania
sól
drobno mielony pieprz
2 łyżki oleju
natka pietruszki do przybrania
Jajka gotować na twardo przez 10 minut. Po ugotowaniu zahartować zimną wodą. Obrać i podzielić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka.
Żółtka i twarożek utrzeć na gładką masę. Napełnić nią szprycerkę z wylotem o przekroju gwiazdki i wycisnąć do połówek jaj. Posypać odrobiną grubo mielonego pieprzu.
Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Ocet doprawić solą i pieprzem. Ubijając, wlewać od niego stopniowo olej. Mieszając, dodać cebulę i koperek.
Pomidory i połówki jajek ułożyć na talerzykach. Skropić sosem, ozdobić pietruszką.
