Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nadziewane jajka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 860876" data-attributes="member: 10042"><p>4 jaja</p><p>2 łyżki twarożku ziołowego</p><p>2 średnie pomidory</p><p>1 cebula</p><p>2 gałązki koperku</p><p>2 łyżki octu</p><p>grubo mielony pieprz do posypania</p><p>sól</p><p>drobno mielony pieprz</p><p>2 łyżki oleju</p><p>natka pietruszki do przybrania</p><p></p><p>Jajka gotować na twardo przez 10 minut. Po ugotowaniu zahartować zimną wodą. Obrać i podzielić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka.</p><p>Żółtka i twarożek utrzeć na gładką masę. Napełnić nią szprycerkę z wylotem o przekroju gwiazdki i wycisnąć do połówek jaj. Posypać odrobiną grubo mielonego pieprzu.</p><p>Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Ocet doprawić solą i pieprzem. Ubijając, wlewać od niego stopniowo olej. Mieszając, dodać cebulę i koperek.</p><p>Pomidory i połówki jajek ułożyć na talerzykach. Skropić sosem, ozdobić pietruszką.</p><p></p><p>[ATTACH=full]42101[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 860876, member: 10042"] 4 jaja 2 łyżki twarożku ziołowego 2 średnie pomidory 1 cebula 2 gałązki koperku 2 łyżki octu grubo mielony pieprz do posypania sól drobno mielony pieprz 2 łyżki oleju natka pietruszki do przybrania Jajka gotować na twardo przez 10 minut. Po ugotowaniu zahartować zimną wodą. Obrać i podzielić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka. Żółtka i twarożek utrzeć na gładką masę. Napełnić nią szprycerkę z wylotem o przekroju gwiazdki i wycisnąć do połówek jaj. Posypać odrobiną grubo mielonego pieprzu. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Ocet doprawić solą i pieprzem. Ubijając, wlewać od niego stopniowo olej. Mieszając, dodać cebulę i koperek. Pomidory i połówki jajek ułożyć na talerzykach. Skropić sosem, ozdobić pietruszką. [ATTACH=full]42101[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nadziewane jajka*
Top
Bottom