Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Nadziewane makowe ciasteczka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1618882" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Nadziewane makowe ciasteczka</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95851[/ATTACH]</p><p></p><p><u><em>Ciasto</em></u></p><p>250 g <u>miękkiego</u> masła lub margaryny</p><p>125 g cukru pudru</p><p>Paczka cukru waniliowego</p><p>Aromat waniliowy</p><p>Odrobina soli</p><p>300 g pszennej mąki</p><p>250 g przemielonego już maku</p><p></p><p><u><em>Nadzienie</em></u></p><p>Ok 150 g czerwonej konfitury</p><p>100 g białej czekolady</p><p></p><p>1. Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i aromatem na gładką masę miksujemy ( 0k 3 minut). Dodajemy mąkę, sól i mak. Wszystko dokładnie miksujemy.</p><p>2. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego (8 mm) najlepiej z dużą wkładką gwiazdka. </p><p>3. Wyciskamy na papier pergaminowy ciasteczka i pieczemy w temp 180 stopni (góry dół) przez 12 minut.</p><p>4. Ciastka studzimy. Łączymy za pomocą konfitury. Roztapiamy czekoladę i w niej maczamy ciastka. Kładziemy na pergaminowym papierze i czekamy do ostygnięcia.</p><p></p><p>Ps1. Z podanej masy wychodzi ok 80 sztuk.</p><p>Ps2. W szczelnym pudełku ciastka można trzymać do 2 tygodni.</p><p>Ps3. Przepis pochodzi z jednej ze stron internetowych Dr.Oetker.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1618882, member: 140"] [SIZE=14][B]Nadziewane makowe ciasteczka[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95851[/ATTACH] [U][I]Ciasto[/I][/U] 250 g [U]miękkiego[/U] masła lub margaryny 125 g cukru pudru Paczka cukru waniliowego Aromat waniliowy Odrobina soli 300 g pszennej mąki 250 g przemielonego już maku [U][I]Nadzienie[/I][/U] Ok 150 g czerwonej konfitury 100 g białej czekolady 1. Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i aromatem na gładką masę miksujemy ( 0k 3 minut). Dodajemy mąkę, sól i mak. Wszystko dokładnie miksujemy. 2. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego (8 mm) najlepiej z dużą wkładką gwiazdka. 3. Wyciskamy na papier pergaminowy ciasteczka i pieczemy w temp 180 stopni (góry dół) przez 12 minut. 4. Ciastka studzimy. Łączymy za pomocą konfitury. Roztapiamy czekoladę i w niej maczamy ciastka. Kładziemy na pergaminowym papierze i czekamy do ostygnięcia. Ps1. Z podanej masy wychodzi ok 80 sztuk. Ps2. W szczelnym pudełku ciastka można trzymać do 2 tygodni. Ps3. Przepis pochodzi z jednej ze stron internetowych Dr.Oetker. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Nadziewane makowe ciasteczka
Top
Bottom