Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nadziewane papryki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 767123" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Tym razem, ponieważ wybór był duży, wzięłam do faszerowania większą ilość</span> niedużych, jasnozielonych papryk. W supermarketach i na bazarach tanio można jeszcze kupić różne ich odmiany.</p><p></p><p>[ATTACH=full]34257[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>10 niedużych jasnozielonych papryk</p><p>60 dkg mięsa mielonego (wołowe z wieprzowym)</p><p>2 czubate łyżki ryżu</p><p>mała cebula</p><p>jajko</p><p>ząbek czosnku</p><p>natka, koperek siekane</p><p>szczypta majeranku</p><p>2 szklanki bulionu (z kostki)</p><p>3-4 łyżki masła</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Z papryki odciąć czapeczki od strony ogonka, oczyścić z nasion i białych błon. Kawałki miąższu, który został przy odkrojonych czapeczkach, drobno posiekać i dodać do miski, do której włożyliśmy mięso. Drobno posiekaną cebulę poddusić na łyżce masła do lekkiego zrumienienia i również dołożyć do miski. Ryż ugotować w dużej wodzie al dente, odcedzić i przelać zimną, żeby ostygł. Następnie dołożyć do mięsa, dodając przepuszczony przez praskę czosnek, po 2 - 3 łyżki siekanej natki i koperku, majeranek, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Nadziewać nią papryki i ustawiać w rondlu jedną obok drugiej. Podłożyć 2 łyżki masła, podlać bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem na niewielkim ogniu. Podawać posypane świeżym koperkiem i ozdobione kleksem śmietany. Równie dobrze smakuje z bagietką, jak i ziemniakami puree.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 767123, member: 10341"] [SIZE=10]Tym razem, ponieważ wybór był duży, wzięłam do faszerowania większą ilość[/SIZE] niedużych, jasnozielonych papryk. W supermarketach i na bazarach tanio można jeszcze kupić różne ich odmiany. [ATTACH=full]34257[/ATTACH] [B]Składniki[/B] 10 niedużych jasnozielonych papryk 60 dkg mięsa mielonego (wołowe z wieprzowym) 2 czubate łyżki ryżu mała cebula jajko ząbek czosnku natka, koperek siekane szczypta majeranku 2 szklanki bulionu (z kostki) 3-4 łyżki masła sól, pieprz Z papryki odciąć czapeczki od strony ogonka, oczyścić z nasion i białych błon. Kawałki miąższu, który został przy odkrojonych czapeczkach, drobno posiekać i dodać do miski, do której włożyliśmy mięso. Drobno posiekaną cebulę poddusić na łyżce masła do lekkiego zrumienienia i również dołożyć do miski. Ryż ugotować w dużej wodzie al dente, odcedzić i przelać zimną, żeby ostygł. Następnie dołożyć do mięsa, dodając przepuszczony przez praskę czosnek, po 2 - 3 łyżki siekanej natki i koperku, majeranek, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Nadziewać nią papryki i ustawiać w rondlu jedną obok drugiej. Podłożyć 2 łyżki masła, podlać bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem na niewielkim ogniu. Podawać posypane świeżym koperkiem i ozdobione kleksem śmietany. Równie dobrze smakuje z bagietką, jak i ziemniakami puree. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nadziewane papryki*
Top
Bottom