Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Najlepsza (letnia) na świecie sałata
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1162241" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Najlepsza (letnia) na świecie sałata</strong></span></p><p>[ATTACH=full]65987[/ATTACH]</p><p>5 łyżek octu malinowego</p><p>4 łyżki miodu</p><p>7 łyżek oliwy z oliwek</p><p>200 g mozarella</p><p>75 g sałaty (obojętnie jakiego gatunku)</p><p>700 g arbuza</p><p>4 gałązki bazylii</p><p>40 g orzeszków ziemnych</p><p>250 g kopru włoskiego</p><p>1 łyżeczka soli i pieprzu</p><p></p><p>1.Z octu, miodu i oliwy tworzymy dresing. Solimy go i pieprzymy.</p><p>2.Mozarellę kroimy w 1 cm kostkę. Arbuza kroimy w 1,5 cm kostkę. Koper włoski kroimy w bardzo cienkie paseczki, a jeszcze lepiej scieramy go na tarce. Sałatę drobimy w palcach na mniejsze kawałki. Bazylię siekamy na średniej wielkości kawałki.</p><p>3.Wszystkie składniki mieszamy z dresingiem oraz dodajemy orzechy mieszamy i podajemy .</p><p></p><p>Ps. Sałata ma tendencję do wydzielania dużej ilości płynu, więc staramy się ją przygotować tuż przed podaniem, albo kładziemy już przygotowaną do lodówki.</p><p>Ps. Zamiast octu malinowego użyłem czerwonego octu owocowego i dodałem 2 łyżki soku malinowego.</p><p>Ps. Nazwa jest górnolotny, ale pod taką nazwą ją znalazłem.</p><p>Ps. Przepis pochodzi z <a href="http://2stepsawayfromparadise.blogspot.com/2009/04/der-weltbeste-salat-der-sommerwelt.html" target="_blank">http://2stepsawayfromparadise.blogspot.com...sommerwelt.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1162241, member: 140"] [SIZE=14][B]Najlepsza (letnia) na świecie sałata[/B][/SIZE] [ATTACH=full]65987[/ATTACH] 5 łyżek octu malinowego 4 łyżki miodu 7 łyżek oliwy z oliwek 200 g mozarella 75 g sałaty (obojętnie jakiego gatunku) 700 g arbuza 4 gałązki bazylii 40 g orzeszków ziemnych 250 g kopru włoskiego 1 łyżeczka soli i pieprzu 1.Z octu, miodu i oliwy tworzymy dresing. Solimy go i pieprzymy. 2.Mozarellę kroimy w 1 cm kostkę. Arbuza kroimy w 1,5 cm kostkę. Koper włoski kroimy w bardzo cienkie paseczki, a jeszcze lepiej scieramy go na tarce. Sałatę drobimy w palcach na mniejsze kawałki. Bazylię siekamy na średniej wielkości kawałki. 3.Wszystkie składniki mieszamy z dresingiem oraz dodajemy orzechy mieszamy i podajemy . Ps. Sałata ma tendencję do wydzielania dużej ilości płynu, więc staramy się ją przygotować tuż przed podaniem, albo kładziemy już przygotowaną do lodówki. Ps. Zamiast octu malinowego użyłem czerwonego octu owocowego i dodałem 2 łyżki soku malinowego. Ps. Nazwa jest górnolotny, ale pod taką nazwą ją znalazłem. Ps. Przepis pochodzi z [URL="http://2stepsawayfromparadise.blogspot.com/2009/04/der-weltbeste-salat-der-sommerwelt.html"]http://2stepsawayfromparadise.blogspot.com...sommerwelt.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Najlepsza (letnia) na świecie sałata
Top
Bottom