KOKOSOWE CIASTO
2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki zmielonych biszkoptów lub krakersów lub ciasteczek
4 jajka
1/4 szklanki masła lub margaryny
aromat waniliowy lub cukier waniliowy lub laska wanilii
1 i 1/3 szklanki wiórków kokosowych
Jeżeli używamy laski wanilii to gotujemy ją w mleku przez pare minut i potem wyciągamy i studzimy mleko. Następnie mleko, cukier, biszkopty, jajka, masło i cukier waniliowy (lub aromat) - jeśli nie używaliśmy laski wanilii - wrzucamy do miksera i miksujemy przez 3 minuty. Przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i zostawiamy na 5 minut. Następnie posypujemy wiórkami i wstawiamy do nagrzanego do 350stopni piekarnika na 45 minut. Można serwować na ciepło lub zimno jak kto woli
najlepsze moim zdaniem jest na ciepło. Jednak po wystudzeniu dobrze jest przechowywać w lodówce
2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki zmielonych biszkoptów lub krakersów lub ciasteczek
4 jajka
1/4 szklanki masła lub margaryny
aromat waniliowy lub cukier waniliowy lub laska wanilii
1 i 1/3 szklanki wiórków kokosowych
Jeżeli używamy laski wanilii to gotujemy ją w mleku przez pare minut i potem wyciągamy i studzimy mleko. Następnie mleko, cukier, biszkopty, jajka, masło i cukier waniliowy (lub aromat) - jeśli nie używaliśmy laski wanilii - wrzucamy do miksera i miksujemy przez 3 minuty. Przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i zostawiamy na 5 minut. Następnie posypujemy wiórkami i wstawiamy do nagrzanego do 350stopni piekarnika na 45 minut. Można serwować na ciepło lub zimno jak kto woli
