- Kwi 12, 2006
- 852
- 0
- 0
Przejrzałam spis treści, Hermelina chyba nie ma, więc podam, może ktoś się skusi na czeski specjał
Z braku Hermelina, można użyć dowolny ser typu camembert. To jest wersja pikantna, przepis pochodzi z opakowania Hermelina. Doskonały do piwa i świeżego pieczywa
Nakladany Hermelin (pikantny)
2 Hermeliny
2 cebule
1-2 łyżeczki mieszanki ziół do grilla
marynowana papryka
4 ząbki czosnku
tabasco
olej
W oleju (trudno powiedzieć ile, tak ok. 1/2-3/4 szklanki) rozmieszać zioła. Ser rozkroić w poprzek (otrzymamy 4 plastry). Czosnek i cebulę posiekać dość grubo, rozdzielić na 5 części. Na dno szerokiego słoika dać część cebuli, czosnek, paprykę, ser i kroplę tabasco - powtarzać do skończenia się składników. Zalać olejem z ziołami i odstawić do lodówki na 5 dni.
Smacznego.

Z braku Hermelina, można użyć dowolny ser typu camembert. To jest wersja pikantna, przepis pochodzi z opakowania Hermelina. Doskonały do piwa i świeżego pieczywa

Nakladany Hermelin (pikantny)
2 Hermeliny
2 cebule
1-2 łyżeczki mieszanki ziół do grilla
marynowana papryka
4 ząbki czosnku
tabasco
olej
W oleju (trudno powiedzieć ile, tak ok. 1/2-3/4 szklanki) rozmieszać zioła. Ser rozkroić w poprzek (otrzymamy 4 plastry). Czosnek i cebulę posiekać dość grubo, rozdzielić na 5 części. Na dno szerokiego słoika dać część cebuli, czosnek, paprykę, ser i kroplę tabasco - powtarzać do skończenia się składników. Zalać olejem z ziołami i odstawić do lodówki na 5 dni.
Smacznego.
