Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki a la Gundel*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1470147" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Naleśniki a la Gundel</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]85604[/ATTACH]</p><p></p><p>Ciasto na naleśniki</p><p>3 jajka (180 g )</p><p>szczypta soli</p><p>120 g mąki</p><p>300 ml mleka</p><p>masło do smażenia</p><p></p><p>Nadzienie </p><p>150 ml rumu</p><p>100 g rodzynek</p><p>40 g kandyzowanych skórek pomarańczowych</p><p>120 g zmielonych orzechów</p><p>100 ml śmietany</p><p>120 g cukru</p><p>szczypta cynamonu</p><p></p><p>polewa czekoladowa </p><p></p><p>1.Rodzynki i skórki pomarańczy na dzień przed przygotowaniem naleśników zalewamy rumem.</p><p>2.Robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiany na 30 minut. Smażymy cieńkie naleśniki.</p><p>3.Podgrzewamy śmietanę. Do niej dodajemy odsączone z rumu rodzynki i skórki pomarańczy,cukier, zmielone orzechy i cynamon. Wszystko podgrzewamy. Następnie studzimy i do masy dolewamy połowę rumu.</p><p>4.Naleśniki smarujemy nadzieniem i składamy w ćwiartki. Polewamy resztką rumu oraz obficie polewą czekoladową.</p><p></p><p>Ps Powstaje ok 8 porcji</p><p>Ps 2 Bardzo często naleśniki a la Gundel podaje się jako deser.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1470147, member: 140"] [SIZE=14][B]Naleśniki a la Gundel[/B][/SIZE] [ATTACH=full]85604[/ATTACH] Ciasto na naleśniki 3 jajka (180 g ) szczypta soli 120 g mąki 300 ml mleka masło do smażenia Nadzienie 150 ml rumu 100 g rodzynek 40 g kandyzowanych skórek pomarańczowych 120 g zmielonych orzechów 100 ml śmietany 120 g cukru szczypta cynamonu polewa czekoladowa 1.Rodzynki i skórki pomarańczy na dzień przed przygotowaniem naleśników zalewamy rumem. 2.Robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiany na 30 minut. Smażymy cieńkie naleśniki. 3.Podgrzewamy śmietanę. Do niej dodajemy odsączone z rumu rodzynki i skórki pomarańczy,cukier, zmielone orzechy i cynamon. Wszystko podgrzewamy. Następnie studzimy i do masy dolewamy połowę rumu. 4.Naleśniki smarujemy nadzieniem i składamy w ćwiartki. Polewamy resztką rumu oraz obficie polewą czekoladową. Ps Powstaje ok 8 porcji Ps 2 Bardzo często naleśniki a la Gundel podaje się jako deser. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki a la Gundel*
Top
Bottom