Naleśniki amerykańskie MM

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
4 sztuki średnicy 15 cm


1 szklanka maślanki
1 i 1/4 szklanki maki pszennej 1850
1 łyżka fruktozy
1 łyzeczka sody
1 łyżeczka proszku do piecznia
1 białko

Wszystkie składniki zmiksować, na lekko posmarowana olejem patelnie wylewac dosyć grubo ciasta, smazyc na srednim ogniu pod przykryciem, przewracac jak wierzch jest ścięty. Powinny wyjść wysokie i puszyste, dobre z polewą ze zmiksowanych truskawek lub z jogbella.
10000018ha.jpg
 

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Również polecam gorąco!!!!!!!
Rewelacyjne są!
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
podobno na kolacje niezbyt dobrze maczne rzeczy jest - ale ja sie nie znam, niech sie mondrzejsi wypowiedza :mrgreen:

ja chce sobie zrobic w weekend na sniadanie - ale bedzie wyzerka :mrgreen:

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
robilam w niedziele na sniadanie.. zjadlam z dzemem porzeczkowym...

bosze, ale pyszne to bylo - mojemu menzowi tez smakowaly, mimo ze on sie nie dietuje :mrgreen:

pzdr
yenn
 

dorka

Member
Wrz 17, 2004
1,305
0
0
Dobre są też jedzone na zimno , zrobione dzień wcześniej
icon_smile.gif
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
a co można dać zamisat fruktozy?? zwykły cukier??
 

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
a moge dać zamiast maślanki zsiadłe mleko?

nie chce mi się iść do sklepu a w domu mam tylko zsiadłe mleko