Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki bretońskie galettes bretonnes
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1603977" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Naleśniki bretońskie galettes bretonnes</strong></p><p></p><p>Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu:</p><p><a href="http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2013/11/galettes-bretonnes-bretonskie-nalesniki.html" target="_blank">http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2013/11...-nalesniki.html</a></p><p></p><p>Składniki:</p><p>300 g mąki gryczanej, 2 jajka, 10 g soli, 750 ml wody</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Wymieszać wszystkie składniki.</p><p>Ciasto powinno odczekać godzinę w lodówce przed smażeniem.</p><p>Moje czekało 2 godziny w temperaturze pokojowej. Dodałam do niego wody, bo było bardzo gęste.</p><p></p><p>[ATTACH=full]94362[/ATTACH]</p><p></p><p>Podałam z drobno pokrojonymi paseczkami szynki konserwowej, jajkiem, startym kozim serem i paskami suszonych pomidorów. W smaku po prostu wyśmienite.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1603977, member: 1024"] [B]Naleśniki bretońskie galettes bretonnes[/B] Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu: [URL='http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2013/11/galettes-bretonnes-bretonskie-nalesniki.html']http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2013/11...-nalesniki.html[/URL] Składniki: 300 g mąki gryczanej, 2 jajka, 10 g soli, 750 ml wody Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki. Ciasto powinno odczekać godzinę w lodówce przed smażeniem. Moje czekało 2 godziny w temperaturze pokojowej. Dodałam do niego wody, bo było bardzo gęste. [ATTACH type="full" alt="galette1.jpg"]94362[/ATTACH] Podałam z drobno pokrojonymi paseczkami szynki konserwowej, jajkiem, startym kozim serem i paskami suszonych pomidorów. W smaku po prostu wyśmienite. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki bretońskie galettes bretonnes
Top
Bottom