Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Nalesniki chinskie z nadzieniem grzybowo-warzywnym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 466200" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki:</p><p>2 mlode cebulki</p><p>1 por</p><p>50g swiezych grzybow</p><p>1 kapusta chinska</p><p>6 delícias do mar (delicje morskie- tu nie wiem jak przetlumaczyc wiec wklejam zdjecie - to takie sprasowane owoce morza)</p><p>2 lyzki imbiru </p><p>1 kapusta pekinska</p><p>12 platow ciasta nalesnikowego chinskiego (gotowego)</p><p>1 lyzka sosu sojowego</p><p>Olej</p><p>1 jajo</p><p>300g mielonej wieprzowiny</p><p>2 filizanki kielkow sojowych</p><p>sol do smaku</p><p></p><p>Przesmazamy mieso na niewielkiej ilosci oleju. Rozdrabniamy w palcach &#8220;delicje&#8221;, dodajemy do miesa. Dodajemy posiekane cebulki, grzyby, kapuste i por pokrojone w drobne paseczki, kielki, imbir i sos sojowy. Na malym ogniu dusimy okolo 5 minut. Odstawiamy do ostygniecia. Rozkladamy platy ciasta nalesnikowego i smarujemy brzegi roztrzepanym jajkiem. Dzielimy nadzienie na mniej wiecej rowne 12 czesci. Rozkladamy na przygotowanym ciescie. Zakladajac, ze platy sa prostokatne – zakladamy dluzsze boki na farsz a nastepnie od strony krotszej zwijamy jak rolade. Koncowke smarujemy jajkiem i dociskamy. Smazymy nalesniki na goracym oleju, na rumiano. Podajemy z sosem slodko-kwasnym, sosem sojowym albo ryzem chau chau.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 466200, member: 2980"] Skladniki: 2 mlode cebulki 1 por 50g swiezych grzybow 1 kapusta chinska 6 delícias do mar (delicje morskie- tu nie wiem jak przetlumaczyc wiec wklejam zdjecie - to takie sprasowane owoce morza) 2 lyzki imbiru 1 kapusta pekinska 12 platow ciasta nalesnikowego chinskiego (gotowego) 1 lyzka sosu sojowego Olej 1 jajo 300g mielonej wieprzowiny 2 filizanki kielkow sojowych sol do smaku Przesmazamy mieso na niewielkiej ilosci oleju. Rozdrabniamy w palcach “delicje”, dodajemy do miesa. Dodajemy posiekane cebulki, grzyby, kapuste i por pokrojone w drobne paseczki, kielki, imbir i sos sojowy. Na malym ogniu dusimy okolo 5 minut. Odstawiamy do ostygniecia. Rozkladamy platy ciasta nalesnikowego i smarujemy brzegi roztrzepanym jajkiem. Dzielimy nadzienie na mniej wiecej rowne 12 czesci. Rozkladamy na przygotowanym ciescie. Zakladajac, ze platy sa prostokatne – zakladamy dluzsze boki na farsz a nastepnie od strony krotszej zwijamy jak rolade. Koncowke smarujemy jajkiem i dociskamy. Smazymy nalesniki na goracym oleju, na rumiano. Podajemy z sosem slodko-kwasnym, sosem sojowym albo ryzem chau chau. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Nalesniki chinskie z nadzieniem grzybowo-warzywnym*
Top
Bottom