Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki Ewy N.*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="natalia" data-source="post: 192056" data-attributes="member: 901"><p>Ciasto:2,5szkl mąki,4 jajka,1,5szkl mleka,1/2 kostki masła,1 łyżeczka soli,2 łyżeczki cukru,1 łyżka oliwy lub oleju,1szkl piwa.Mleko,masło,sól,cukier podgrzać razem do rozpuszczenia,ostudzić.Jajka ubić lekko.Mąkę wymieszać z jajkami,mleko z masłem,piwo i oliwę.Utrzeć mikserem i wstawić do lodówki na 2h.Ciasto ma mieć konsystencję jak na zwykłe naleśniki jeśli jest za gęste to dać jeszcze piwa.Smażyć bez tłuszczu(w środku jest go wystarczająco) tylko pod pierwszy i ew drugi podlać trochę oleju bo się przyklejają i zazwyczaj są do niczego.Te naleśniki są bardzo pyszne,takie mięciutkie,można podawać z farszem słonym i słodkim.Doskonale nadają się do mrożenia.A to farsz który podała mi pEwa przed zeszłorocznym Bożym Narodzeniem:1/2kg pieczarek pokroić i udusić na maśle.Osobno udusić 3 pory pokrojone w półplasterki.Połączyć razem,wbić jajko ,przyprawić,dać trochę bułki tartej i nadziewać naleśniki.Obtoczyć w samej bułce tartej i podsmażyć.Do barszczyku bomba!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="natalia, post: 192056, member: 901"] Ciasto:2,5szkl mąki,4 jajka,1,5szkl mleka,1/2 kostki masła,1 łyżeczka soli,2 łyżeczki cukru,1 łyżka oliwy lub oleju,1szkl piwa.Mleko,masło,sól,cukier podgrzać razem do rozpuszczenia,ostudzić.Jajka ubić lekko.Mąkę wymieszać z jajkami,mleko z masłem,piwo i oliwę.Utrzeć mikserem i wstawić do lodówki na 2h.Ciasto ma mieć konsystencję jak na zwykłe naleśniki jeśli jest za gęste to dać jeszcze piwa.Smażyć bez tłuszczu(w środku jest go wystarczająco) tylko pod pierwszy i ew drugi podlać trochę oleju bo się przyklejają i zazwyczaj są do niczego.Te naleśniki są bardzo pyszne,takie mięciutkie,można podawać z farszem słonym i słodkim.Doskonale nadają się do mrożenia.A to farsz który podała mi pEwa przed zeszłorocznym Bożym Narodzeniem:1/2kg pieczarek pokroić i udusić na maśle.Osobno udusić 3 pory pokrojone w półplasterki.Połączyć razem,wbić jajko ,przyprawić,dać trochę bułki tartej i nadziewać naleśniki.Obtoczyć w samej bułce tartej i podsmażyć.Do barszczyku bomba! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki Ewy N.*
Top
Bottom