Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki filipińskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 393137" data-attributes="member: 2190"><p><strong>Ciasto </strong></p><p>20 dag mąki</p><p>2 łyżki oleju</p><p>1 szkl wody</p><p>szczypta soli</p><p></p><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>2 cebule</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>kapusta pekińska</p><p>sałata</p><p>1/3 kg pieczonego mięsa drobiowego</p><p>15 dag mrożonych krewetek</p><p>15 dag kiełków sojowych</p><p>mielone chili</p><p>sól, sos sojowy</p><p></p><p>Wymieszać składniki na ciasto, odstawić na 30 min, Usmażyć naleśniki.</p><p></p><p>Cebulę i czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. Mięso pokroić w drobną kostkę. Krewetki rozmrozić, opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek podsmażyć, dodać mięso, kapustę, krewetki i kiełki. Składniki wymieszać i smażyć 20 min. Doprawić.</p><p></p><p>Na naleśniki położyć liść sałaty, na nią nadzienie i przykryć drugim naleśnikiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 393137, member: 2190"] [B]Ciasto [/B] 20 dag mąki 2 łyżki oleju 1 szkl wody szczypta soli [B]Nadzienie[/B] 2 cebule 3 ząbki czosnku kapusta pekińska sałata 1/3 kg pieczonego mięsa drobiowego 15 dag mrożonych krewetek 15 dag kiełków sojowych mielone chili sól, sos sojowy Wymieszać składniki na ciasto, odstawić na 30 min, Usmażyć naleśniki. Cebulę i czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. Mięso pokroić w drobną kostkę. Krewetki rozmrozić, opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek podsmażyć, dodać mięso, kapustę, krewetki i kiełki. Składniki wymieszać i smażyć 20 min. Doprawić. Na naleśniki położyć liść sałaty, na nią nadzienie i przykryć drugim naleśnikiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki filipińskie*
Top
Bottom