Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Naleśniki francuskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 393132" data-attributes="member: 2190"><p><strong> Ciasto</strong></p><p>1 1/2 szkl mąki</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>1/4 łyżeczki papryki</p><p>2 jaja</p><p>1/4 szkl toniku</p><p>2 szkl letniej wody</p><p>1 szkl mleka</p><p>3 łyżki oleju</p><p></p><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>45 dag bakłażanów</p><p>cebula</p><p>ząbek czosnku</p><p>czerwona papryka</p><p>3 pomidory</p><p>2-3 łyżki siekanej świeżej kolendry</p><p>pieprz</p><p></p><p><strong>Panierka</strong></p><p>2 jajka</p><p>bułka tarta</p><p>3 dag tartego żółtego sera</p><p></p><p>Do mąki, soli i papryki dodać jaja, tonik i wodę. Dokładnie wymieszać. Dodać mleko i znowu wymieszać. Dodać olej, wymieszać i przelać przez sito. Wstawić do lodówki na 15 min. Smażyć cienkie naleśniki.</p><p></p><p>Bakłażany pokroić w kostkę, posypać solą i odstawić na 30 min. Opłukać zimną wodą i wytrzeć do sucha. Cebulę pokroić i podsmażyć. Czosnek zmiażdżyć, paprykę cienko pokroić i dodać do cebuli. Pomidory posiekać i razem z kolendrą i bakłażanami dodać do reszty. Doprawić pieprzem. Gotować pół godziny. Naleśniki z nadzieniem składać w kwadraty.</p><p></p><p>Jajka rozmącić. Panierować naleśniki w jajku i bułce. Posypać żółtym serem i zapiekać 25 min w 200 st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 393132, member: 2190"] [B] Ciasto[/B] 1 1/2 szkl mąki 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki papryki 2 jaja 1/4 szkl toniku 2 szkl letniej wody 1 szkl mleka 3 łyżki oleju [B]Nadzienie[/B] 45 dag bakłażanów cebula ząbek czosnku czerwona papryka 3 pomidory 2-3 łyżki siekanej świeżej kolendry pieprz [B]Panierka[/B] 2 jajka bułka tarta 3 dag tartego żółtego sera Do mąki, soli i papryki dodać jaja, tonik i wodę. Dokładnie wymieszać. Dodać mleko i znowu wymieszać. Dodać olej, wymieszać i przelać przez sito. Wstawić do lodówki na 15 min. Smażyć cienkie naleśniki. Bakłażany pokroić w kostkę, posypać solą i odstawić na 30 min. Opłukać zimną wodą i wytrzeć do sucha. Cebulę pokroić i podsmażyć. Czosnek zmiażdżyć, paprykę cienko pokroić i dodać do cebuli. Pomidory posiekać i razem z kolendrą i bakłażanami dodać do reszty. Doprawić pieprzem. Gotować pół godziny. Naleśniki z nadzieniem składać w kwadraty. Jajka rozmącić. Panierować naleśniki w jajku i bułce. Posypać żółtym serem i zapiekać 25 min w 200 st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Naleśniki francuskie
Top
Bottom