Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki greckie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gosia5" data-source="post: 1226733" data-attributes="member: 25185"><p>Przepis z Poradnika Domowego z 1995r</p><p></p><p><strong>CIASTO:</strong></p><p></p><p>2 szklanki mąki</p><p>szklanka wody</p><p>szklanka mleka</p><p>2 jajka</p><p>łyżka oleju</p><p>sól</p><p></p><p><strong>FARSZ:</strong></p><p></p><p>3marchewki</p><p>2 pietruszki</p><p>kawałek selera</p><p>duża cebula</p><p>25 - 50dag filetów rybnych ( ja użyłam morszczuka)</p><p>mały słoik przecieru pomidorowego</p><p>2 - 3 łyżki oleju</p><p>starty żółty ser</p><p>listek laurowy</p><p>szczypta cukru</p><p>pieprz </p><p>sól</p><p></p><p></p><p> Z gładkiego ciasta usmażyć naleśniki. Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na grubych oczkach tarki. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną cebulę, włożyć warzywa, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, papryką, cukrem, podlać odrobiną wody i udusić pod przykryciem. Podzielone na małe kawałki filety przyprawić według uznania i krótko obsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie włożyć do jarzyn, chwilę dusić razem, dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Przestudzoną masą posmarować naleśniki, zwinąć we czworo, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, posypać serem, wstawić na 10-15 min. do nagrzanego piekarnika lub jak na zdjęciu obsmażyć na patelni.</p><p></p><p> Wyszły naprawdę pyszne, gorąco polecam!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gosia5, post: 1226733, member: 25185"] Przepis z Poradnika Domowego z 1995r [B]CIASTO:[/B] 2 szklanki mąki szklanka wody szklanka mleka 2 jajka łyżka oleju sól [B]FARSZ:[/B] 3marchewki 2 pietruszki kawałek selera duża cebula 25 - 50dag filetów rybnych ( ja użyłam morszczuka) mały słoik przecieru pomidorowego 2 - 3 łyżki oleju starty żółty ser listek laurowy szczypta cukru pieprz sól Z gładkiego ciasta usmażyć naleśniki. Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na grubych oczkach tarki. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną cebulę, włożyć warzywa, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, papryką, cukrem, podlać odrobiną wody i udusić pod przykryciem. Podzielone na małe kawałki filety przyprawić według uznania i krótko obsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie włożyć do jarzyn, chwilę dusić razem, dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Przestudzoną masą posmarować naleśniki, zwinąć we czworo, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, posypać serem, wstawić na 10-15 min. do nagrzanego piekarnika lub jak na zdjęciu obsmażyć na patelni. Wyszły naprawdę pyszne, gorąco polecam!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki greckie*
Top
Bottom