Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
nalesniki gryczane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 250357" data-attributes="member: 73"><p>normalnie jak na nalesniki tylko 3/4 maki grycznej z calkowitej ilosci maki</p><p>ja robie 2 jaja, kapka oliwy, pół łyżeczki soli, mała łyżeczka płaska cukry, pieprz, szklanka mleka, szklanka mąki-3/4 gryczana reszta zwykla</p><p></p><p>farsz:</p><p>paczka szpinaku na masełko z pieprzem, sola, i szczypta gałki muszkatułowej, 2ząbki czosnku.Do ostudzonego 20dkg sera bialego (feta jest the best) rozbełtac</p><p></p><p>farsz2:</p><p>mięso z udźca indyka podsmazyc popieprzone i posolone z sosem sojowym</p><p></p><p>sos:</p><p>masło, pieprz, sół, czosnek w plasterkach, zółty ser , nieco mleka, to wszystko doprowadzam do formy sosu</p><p></p><p></p><p>naleśniki zwijam nadziewam farszem i zwijam w rulon, układam w plaskim naczyniu (np pokrywa od naczynia zaroodpornego) na przemian:szpinakowy, mięsny, szpinakowy, itd, całosć polewam sosem i zapiekam w piekarniku w ok 200st</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 250357, member: 73"] normalnie jak na nalesniki tylko 3/4 maki grycznej z calkowitej ilosci maki ja robie 2 jaja, kapka oliwy, pół łyżeczki soli, mała łyżeczka płaska cukry, pieprz, szklanka mleka, szklanka mąki-3/4 gryczana reszta zwykla farsz: paczka szpinaku na masełko z pieprzem, sola, i szczypta gałki muszkatułowej, 2ząbki czosnku.Do ostudzonego 20dkg sera bialego (feta jest the best) rozbełtac farsz2: mięso z udźca indyka podsmazyc popieprzone i posolone z sosem sojowym sos: masło, pieprz, sół, czosnek w plasterkach, zółty ser , nieco mleka, to wszystko doprowadzam do formy sosu naleśniki zwijam nadziewam farszem i zwijam w rulon, układam w plaskim naczyniu (np pokrywa od naczynia zaroodpornego) na przemian:szpinakowy, mięsny, szpinakowy, itd, całosć polewam sosem i zapiekam w piekarniku w ok 200st [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
nalesniki gryczane
Top
Bottom