Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki gryczane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 555743" data-attributes="member: 1080"><p>Naleśniki gryczane </p><p></p><p>Ciasto:</p><p>1 1/2 szklanki mąki gryczanej (z niepalonej kaszy)</p><p>duża szczypta soli</p><p>1 łyżeczka majeranku</p><p>1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego</p><p>1/3 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>ok. 2 szklanek zimnej wody</p><p>olej</p><p></p><p>Wymieszać mąkę, sól, majeranek, pieprz ziołowy, słodką paprykę, dodać wodę i zmiksować. Odstawić na ok. 30 min. Dodać łyżeczkę oleju i smażyć naleśniki.</p><p>Z podanych proporcji wychodzi ok. 8 dużych naleśników. Bardzo łatwo się je smaży, są bardzo plastyczne i pulchne, doskonale się je zawija.</p><p></p><p>Farsz:</p><p>3/4 szklanki czerwonej soczewicy</p><p>1 1/2 szklanki wody</p><p>2 ogórki kiszone</p><p>2 średnie cebule</p><p>majeranek</p><p>pieprz ziołowy</p><p>pokrojona natka</p><p></p><p>Zetrzeć ogórki na tarce, połączyć z soczewicą i gotować na małym ogniu do miękkości (ok. 40 min). Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Dodać do gorącej soczewicy, doprawić majerankiem i pieprzem ziołowym, dodać natkę i wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 555743, member: 1080"] Naleśniki gryczane Ciasto: 1 1/2 szklanki mąki gryczanej (z niepalonej kaszy) duża szczypta soli 1 łyżeczka majeranku 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki słodkiej papryki ok. 2 szklanek zimnej wody olej Wymieszać mąkę, sól, majeranek, pieprz ziołowy, słodką paprykę, dodać wodę i zmiksować. Odstawić na ok. 30 min. Dodać łyżeczkę oleju i smażyć naleśniki. Z podanych proporcji wychodzi ok. 8 dużych naleśników. Bardzo łatwo się je smaży, są bardzo plastyczne i pulchne, doskonale się je zawija. Farsz: 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 1 1/2 szklanki wody 2 ogórki kiszone 2 średnie cebule majeranek pieprz ziołowy pokrojona natka Zetrzeć ogórki na tarce, połączyć z soczewicą i gotować na małym ogniu do miękkości (ok. 40 min). Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Dodać do gorącej soczewicy, doprawić majerankiem i pieprzem ziołowym, dodać natkę i wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki gryczane
Top
Bottom