Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki jaglano-gryczane z selerowym farszem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 553608" data-attributes="member: 1080"><p>Naleśniki jaglano-gryczane z selerowym farszem</p><p></p><p>1 szklanka mąki gryczanej</p><p>1 szklanka mąki jaglanej</p><p>2 1/2 szklanki wody</p><p>szczypta kurkumy</p><p>sól</p><p>olej</p><p></p><p>Wymieszać mąkę gryczaną, jaglaną, sól i kurkumę, dodać wodę i zmiksować. Odstawić na 30 min. Dodać łyżeczkę oleju i smażyć cienkie naleśniki.</p><p></p><p>Farsz:</p><p>1/2 dużego selera</p><p>1 pietruszka</p><p>4 kulki ziela angielskiego</p><p>2 czubate łyżki zmielonego sezamu</p><p>2 czubate łyżki zmielonych pestek słonecznika</p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki</p><p>nieco pieprzu ziołowego</p><p>1 płaska łyżeczka przecieru pomidorowego</p><p>sól</p><p></p><p>Warzywa zetrzeć na tarce, wrzucić do garnka, dodać ziele, gotować ok. 10 min. w niewielkiej ilości wody, gdy będą miękkie odparować resztę wody i wyjąć kulki ziela. Dodać sól, zmielony sezam i słonecznik, słodką paprykę, pieprz ziołowy i przecier. Wymieszać, nadziewać naleśniki i zwijać je w rulonik. Obsmażać lub zapiec je w piekarniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 553608, member: 1080"] Naleśniki jaglano-gryczane z selerowym farszem 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki jaglanej 2 1/2 szklanki wody szczypta kurkumy sól olej Wymieszać mąkę gryczaną, jaglaną, sól i kurkumę, dodać wodę i zmiksować. Odstawić na 30 min. Dodać łyżeczkę oleju i smażyć cienkie naleśniki. Farsz: 1/2 dużego selera 1 pietruszka 4 kulki ziela angielskiego 2 czubate łyżki zmielonego sezamu 2 czubate łyżki zmielonych pestek słonecznika 1 łyżeczka słodkiej papryki nieco pieprzu ziołowego 1 płaska łyżeczka przecieru pomidorowego sól Warzywa zetrzeć na tarce, wrzucić do garnka, dodać ziele, gotować ok. 10 min. w niewielkiej ilości wody, gdy będą miękkie odparować resztę wody i wyjąć kulki ziela. Dodać sól, zmielony sezam i słonecznik, słodką paprykę, pieprz ziołowy i przecier. Wymieszać, nadziewać naleśniki i zwijać je w rulonik. Obsmażać lub zapiec je w piekarniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki jaglano-gryczane z selerowym farszem
Top
Bottom