Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Naleśniki kokosowe z bananami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="inula" data-source="post: 966486" data-attributes="member: 12086"><p>Przepis pochodzi z książeczki &quot;Kuchnia świata - kuchnia chińska&quot;</p><p></p><p><strong>Naleśniki kokosowe z bananami</strong></p><p></p><p>składniki:</p><p><u>na ciasto:</u></p><p>1/3 szklanki mąki pszennej</p><p>2 łyżki mąki kukurydzianej</p><p>165 ml mleczka kokosowego</p><p>2 łyżki wiórków kokosowych</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżka cukru</p><p>1 łyżeczka soli</p><p></p><p><u>na nadzienie:</u></p><p>4 duże banany</p><p>2 łyżki masła</p><p>4 łyżki cukru</p><p>sok i skórka z 1 limonki</p><p>wiórki kokosowe do posypania</p><p></p><p>Zmiksować dokładnie składniki ciasta, tak aby miały konsystencję gęstej śmietany. Smażyć na złoty kolor.</p><p>Banany pokroić w grubsze plasterki, rozgrzać masło na patelni, dorzucić banany, wsypać cukier i smażyć na średnim pgniu, delikatnie mieszając. Gdy banany zaczną brązowieć, dodać sok z limonki.</p><p>Naleśniki przekładać kawałkami bananów, polewać sosem z patelni i podawać na gorąco, posypane wiórkami kokosowymi i startą skórką z limonki.</p><p></p><p>DOBRA RADA (z książeczki):</p><p>Do przygotowania deseru można zamiast bananów użyć jabłek - należy wybrać do tego celu miękkie i soczyste owoce, które trzeba zesmażać na patelni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="inula, post: 966486, member: 12086"] Przepis pochodzi z książeczki "Kuchnia świata - kuchnia chińska" [B]Naleśniki kokosowe z bananami[/B] składniki: [U]na ciasto:[/U] 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 165 ml mleczka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych 2 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli [U]na nadzienie:[/U] 4 duże banany 2 łyżki masła 4 łyżki cukru sok i skórka z 1 limonki wiórki kokosowe do posypania Zmiksować dokładnie składniki ciasta, tak aby miały konsystencję gęstej śmietany. Smażyć na złoty kolor. Banany pokroić w grubsze plasterki, rozgrzać masło na patelni, dorzucić banany, wsypać cukier i smażyć na średnim pgniu, delikatnie mieszając. Gdy banany zaczną brązowieć, dodać sok z limonki. Naleśniki przekładać kawałkami bananów, polewać sosem z patelni i podawać na gorąco, posypane wiórkami kokosowymi i startą skórką z limonki. DOBRA RADA (z książeczki): Do przygotowania deseru można zamiast bananów użyć jabłek - należy wybrać do tego celu miękkie i soczyste owoce, które trzeba zesmażać na patelni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Naleśniki kokosowe z bananami*
Top
Bottom