Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki meksykańskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 393125" data-attributes="member: 2190"><p><strong> Ciasto</strong></p><p>20 dag mąki</p><p>2 szkl mleka</p><p>2 jaja</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p></p><p><strong>Sos</strong></p><p>1 puszka pomidorów</p><p>1 mała papryczka chilli</p><p>oregano</p><p>sól</p><p>sproszkowane słodka papryka chilli</p><p>mielony kminek</p><p>kostka rosołowa</p><p>łyżeczka mąki ziemniaczanej</p><p></p><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>25 dag gotowanego mięsa z indyka</p><p>25 dag ugotowanej czerwonej fasoli lub fasola z puszki</p><p>3/4 puszki kukurydzy</p><p></p><p><strong>Do przybrania</strong></p><p>3 dag tartego sera żółtego</p><p>cebula dymka</p><p></p><p>Składniki na ciasto dokładnie połączyć. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki.</p><p></p><p>Pomidory i paprykę pokroić, dusić ok 10 min, zmiksować. Przetrzeć przez sito i jeszcze dusić. Dodać rosołek, przyprawić i nadal dusić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu. Chwilę pogotować i zdjąć z ognia.</p><p></p><p>Mięso z indyka pokroić w kostkę. Wymieszać z 1/3 sosu. Dodać do tego fasolę i kukurydzę. Naleśniki z nadzieniem złożyć w chusteczkę. 1/3 sosu wlać do naczynia żaroodpornego. Położyć na nim naleśniki. Polać resztą sosu, posypać serem i posiekaną dymką. Zapiekać 30 min w 180 st. Podawać z sałatą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 393125, member: 2190"] [B] Ciasto[/B] 20 dag mąki 2 szkl mleka 2 jaja 1/4 łyżeczki soli [B]Sos[/B] 1 puszka pomidorów 1 mała papryczka chilli oregano sól sproszkowane słodka papryka chilli mielony kminek kostka rosołowa łyżeczka mąki ziemniaczanej [B]Nadzienie[/B] 25 dag gotowanego mięsa z indyka 25 dag ugotowanej czerwonej fasoli lub fasola z puszki 3/4 puszki kukurydzy [B]Do przybrania[/B] 3 dag tartego sera żółtego cebula dymka Składniki na ciasto dokładnie połączyć. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Pomidory i paprykę pokroić, dusić ok 10 min, zmiksować. Przetrzeć przez sito i jeszcze dusić. Dodać rosołek, przyprawić i nadal dusić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu. Chwilę pogotować i zdjąć z ognia. Mięso z indyka pokroić w kostkę. Wymieszać z 1/3 sosu. Dodać do tego fasolę i kukurydzę. Naleśniki z nadzieniem złożyć w chusteczkę. 1/3 sosu wlać do naczynia żaroodpornego. Położyć na nim naleśniki. Polać resztą sosu, posypać serem i posiekaną dymką. Zapiekać 30 min w 180 st. Podawać z sałatą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki meksykańskie*
Top
Bottom