Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki miechowskie po meksykańsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="joannas" data-source="post: 181209" data-attributes="member: 76"><p>Naleśniki jakie kto lubi</p><p></p><p>Farsz </p><p>1-2 kiełbasy podwawelskie </p><p>4-5 parówek </p><p>2 cebule </p><p>1 puszka kukurydzy </p><p>1 puszka czerwonej fasoli </p><p>Sól </p><p>Kilka łyżek sosu, zrobionego jak poniżej </p><p></p><p>Sos </p><p>Kartonik przetartych pomidorów </p><p>3-4 duże ząbki czosnku </p><p>sól </p><p>ostra papryka-dużo </p><p>Fix Knorra do Spagetti lub zgęścić w razie potrzeby mała ilościa mąki ziemniaczanej </p><p></p><p>Farsz </p><p>Kroję kiełbasę na plasterki, a plasterki na pół. Podsmażam na małej ilości oleju. Wyjmuję do miseczki i odstawiam. Kroję cebulę z piórka smażę, wyjmuję i dokładam do kiełbasy. Parówki kroję cienkie plasterki, smażę i dodaję do usmażonych składników. Dodaję pozostałe składniki farszu. Odstawiam. </p><p>Faszeruje naleśniki, polewam gorącym sosem i podaję cieplutkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="joannas, post: 181209, member: 76"] Naleśniki jakie kto lubi Farsz 1-2 kiełbasy podwawelskie 4-5 parówek 2 cebule 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Sól Kilka łyżek sosu, zrobionego jak poniżej Sos Kartonik przetartych pomidorów 3-4 duże ząbki czosnku sól ostra papryka-dużo Fix Knorra do Spagetti lub zgęścić w razie potrzeby mała ilościa mąki ziemniaczanej Farsz Kroję kiełbasę na plasterki, a plasterki na pół. Podsmażam na małej ilości oleju. Wyjmuję do miseczki i odstawiam. Kroję cebulę z piórka smażę, wyjmuję i dokładam do kiełbasy. Parówki kroję cienkie plasterki, smażę i dodaję do usmażonych składników. Dodaję pozostałe składniki farszu. Odstawiam. Faszeruje naleśniki, polewam gorącym sosem i podaję cieplutkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki miechowskie po meksykańsku*
Top
Bottom