Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nalesniki nadziewane zoltym serem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Caritka" data-source="post: 335748" data-attributes="member: 409"><p>Nalesniki nadziewane zoltym serem -</p><p> <strong>- autor przepisu Aleex</strong></p><p><strong></strong></p><p>Ciasto nalesnikowe:</p><p>1 szklanka maki</p><p>1/2 szklanki mleka</p><p>2 szt. jajek</p><p>2 lyzki oleju</p><p>sol</p><p>2 szt. jajek do panierowania</p><p>1 szklanka tartej bulki do panierowania</p><p>3 lyzki oleju do smazenia</p><p>Nadzienie:</p><p>20 dag sera zoltego gouda, edamski</p><p>1 lyzka natki pietruszki</p><p>1 lyzka ziol prowansalskich</p><p></p><p>Przygotowanie ciasta:</p><p>Make, mleko, 1 szklanke wody, jajka i sol zmiksowac i odstawic na 30 min.</p><p>Nastepnie wlac do ciasta olej i wymieszac. Ciasto powinno miec gestosc smietany; jezeli jest zbyt geste dolac troche wody.</p><p>Na mocno rozgrzanej teflonowej patelni rozprowadzac rownomiernie cienka warstwe ciasta i smazyc nalesniki z obu stron.</p><p>Przygotowanie nadzienia:</p><p>Ser zetrzec na tarce o duzych otworach i polaczyc z natka oraz ziolami.</p><p>Nalesniki posypac serem z zieleninami zlozyc w koperte.</p><p>Panierowac w lekko roztrzepanych jajkach i bulce tartej. Smazyc na oleju na rumiano.</p><p>Do startego sera mozna dodac drobno pokrojona wedline lub 1 zabek czosnku roztarty ze szczypta soli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Caritka, post: 335748, member: 409"] Nalesniki nadziewane zoltym serem - [B]- autor przepisu Aleex [/B] Ciasto nalesnikowe: 1 szklanka maki 1/2 szklanki mleka 2 szt. jajek 2 lyzki oleju sol 2 szt. jajek do panierowania 1 szklanka tartej bulki do panierowania 3 lyzki oleju do smazenia Nadzienie: 20 dag sera zoltego gouda, edamski 1 lyzka natki pietruszki 1 lyzka ziol prowansalskich Przygotowanie ciasta: Make, mleko, 1 szklanke wody, jajka i sol zmiksowac i odstawic na 30 min. Nastepnie wlac do ciasta olej i wymieszac. Ciasto powinno miec gestosc smietany; jezeli jest zbyt geste dolac troche wody. Na mocno rozgrzanej teflonowej patelni rozprowadzac rownomiernie cienka warstwe ciasta i smazyc nalesniki z obu stron. Przygotowanie nadzienia: Ser zetrzec na tarce o duzych otworach i polaczyc z natka oraz ziolami. Nalesniki posypac serem z zieleninami zlozyc w koperte. Panierowac w lekko roztrzepanych jajkach i bulce tartej. Smazyc na oleju na rumiano. Do startego sera mozna dodac drobno pokrojona wedline lub 1 zabek czosnku roztarty ze szczypta soli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Nalesniki nadziewane zoltym serem*
Top
Bottom